Iğdır'da soba ve kömür fiyatları yükseliyor

 Kış aylarının yaklaşmasıyla  vatandaşlar soba ve kömür almaya başladı. Geçen yıla göre soba fiyatlarındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. 

Kış ayları gelmeden doğalgazın gelmesiyle vatandaşlar  daha çok eski tip sobalara yöneldi. Ancak soba fiyatlarındaki artış vatandaşları  düşündürüyor.

Iğdır bakırhanelerinde soba fiyatları 2500 liradan başlayıp 5 bin liraya ulaşıyor. Teneke hasar fiyatları 1.550 liradan, büyük sobaların fiyatları ise 2.000 liradan başlıyor. Bakır bayilerine göre soba fiyatları geçen yıla göre yüzde 60-70 arttı.

Kömür fiyatlarıyla uçuyor

Soba alabilecek durumda olan vatandaşlar şimdi de kömür fiyatlarını araştırıyor. Kömürün fiyatı ise geçen yıla göre yüzde 700 arttı.

Geçen yıl bin adet fazla satılan kömürün fiyatı bu yıl 6 bin 500 liraya  yükseldi. Durumdan etkilenen vatandaşlar; Isınmak bile bizim için lüks oldu.

Artan fiyatları ve insanların düşük alım gücü ticareti durduruyor. Doğalgaz arttığı için soba almayı düşünüyor, soba fiyatları ortada. Bir kere alırız dedik soba aldık, ama kömür fiyatlarından sonra içi boş  soba ile ısıtmaya çalışacağımızı anladık. dediler.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.