Elon Musk, servetinin 200 milyar dolar azaldığını gören tarihteki ilk kişi oldu

Elon Musk birçok şeyi iddia edebilir: dünyanın en zengin ikinci kişisi, Twitter'ın sahibi, birkaç milyar dolarlık şirketin CEO'su. Ancak muhtemelen istemeyeceği bir unvan var; Musk, tarihte net değerinden 200 milyar doların silindiğini gören ilk kişidir.

2021'de Musk, 200 milyar dolarlık kişisel bir servet biriktiren yalnızca ikinci kişi oldu - Amazon'un kurucusu ve eski CEO'su Jeff Bezos, onu bu dönüm noktasına kadar geride bıraktı. Tesla patronu, aynı yıl değerinin artmaya devam ettiğini ve Tesla'nın piyasa değerinin 1 trilyon dolara ulaşmasından bir ay sonra, Kasım 2021'de 340 milyar dolarlık zirveye ulaştığını görmeye devam etti.

Ancak Musk'ın talihi son zamanlarda düşüşe geçti. Servetinin çoğu, Nisan ayında 381 dolardan şu anki fiyatı 123 dolara düşen Tesla hisselerinin mülkiyetine bağlı. Bu, Musk'ın dünyanın en zengin insanı unvanını Aralık ayında Fransız lüks şirketler grubu LVMH'nin başkanı Bernard Arnault'a kaptırması anlamına geliyordu. Ve Bloomberg'in belirttiği gibi , Musk'ın şu anki 137 milyar dolarlık serveti, servetinin 200 milyar dolar düştüğü anlamına geliyor, tarihte ilk kez bu istenmeyen başarı gerçekleşti.

Birçok Tesla yatırımcısı, şirketin düşen hisse fiyatının suçunu kesinlikle Musk'a ve onun Twitter'la meşgul olmasına yüklüyor. CEO, birkaç kez daha fazlasını satmayacağına söz vermesine rağmen, son 12 ayda Tesla hisselerinin yaklaşık 40 milyar dolarını sattı. Satışlar, SpaceX hisselerinin (44,8 milyar dolar) şu anda Tesla hissesinden (44 milyar dolar) daha değerli olduğu anlamına geliyor.

Görünüşe göre Musk, yeni bir CEO atayarak kendisini Twitter'ın günlük işleyişinden uzaklaştırmaya çalışıyor - son anketlerinden biri, daha fazla insanın kenara çekilmesi lehine oy kullandığını gördü - yine de "aptalca" birini bulmaya çalışıyor. işi almak için yeterli.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Musk, Tesla'nın düşen hisse senedi fiyatıyla ilgili raporları önemsemiyor. Ayrıca federal rezervi faiz oranlarını yükseltmekle eleştiriyor. "Tesla her zamankinden daha iyi çalışıyor!" Musk geçen ay tweet attı. "Fed'i kontrol etmiyoruz. Buradaki asıl sorun bu."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler