Corona Iğdır Ekonomisini Ve Tehlikesi Nasıl Etkiliyor?

Iğdır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan

Gürbulak Sınır Kapısı’nın da kapatıldığını aktaran Arslan, “Bununla beraber Gürbulak Sınır Kapısı da kapatıldı. Bu kapı Doğu Anadolu'nun can damarı. Günlük 800'e yakın aracın girip çıktığı, 2 bin kişin  girip çıktığı bir ticaret yolu kapanmasıyla başta Van olmak üzere bölgedeki ticaret çok olumsuz bir şekilde etkilendi” ifadesini kullandı.

İnsanların ne yapacağını şaşırdığını anlatan Arslan, “Şu an insanlar ne yapacağını şaşırmış durumda. Ticaret dönmediğinden dolayı millette bir tedirginlik söz konusu. Kış ayı olması, afetlerin meydana gelmesi ve ekonomik krizin olmasından dolayı kimse ileride ticaretinin ne olacağını bilmiyor. Kapanan kapılarda tedbirlerin alınması lazım ancak bunun ticareti etkilememesi içinde önlemlerin alınması lazım” dedi.

İRAN KAPRUZU TEHLİKEDE

Meyve ithalatı yapan ve işlerinin sekteye uğradığını belirten esnaf Mehmet Ecer ise şubat ve nisan ayları arasında İran’dan karpuz getirdiklerini fakat şu an bu ticaretin durduğunu söyledi.

Ecer, “Şubat ayı sezonunda karpuz ve kivi ithalatını yapıyorduk. Biliyorsunuz karpuz ülkemizde mayıs ve haziran ayında çıkıyor. Bizde ticaret kapsamında karpuzu şubat ve nisan ayları arasında olan bir iznimiz var.

Ancak sınır kapıları kapandığı için şu anda işimizi yapamıyoruz. Biz Kapıköy Sınır Kapısı’nda işlerimizi yapıyoruz ve 200'e yakın esnaf orada iş yapmaya çalışıyor ama bu olaydan sonra birçok esnafın işi sekteye uğradı. Tabi öncelikle sağlık diyoruz. Çünkü sağlık olmayınca bir işte yapamazsınız.” diyor.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri