Yapay Zeka, Avukatlar Endişe Etmeli mi?

Son yıllarda yapay zeka baya gelişmiş bulunuyor, herşey zaman gösterecek ancak zamanla yapay zeka artık her yerde olacak gibi görünüyor.

Yapay zeka avukatların gerçek davalarda görev alması birçok insanı endişelendirirken, bazıları da bu gelişmenin avukatlık mesleğini olumlu yönde etkileyebileceğine inanır. Bununla birlikte, yapay zeka avukatlarının gerçek davalarda görev alması konusunda halen çeşitli tartışmalar mevcuttur.

Bazıları yapay zeka avukatlarının insan avukatlardan daha hızlı ve doğru çalışabileceğini, ancak diğerleri yapay zeka avukatlarının insan avukatlardan daha az esnek olacağını ve insan avukatlardan daha az insani davranış gösterebileceğini düşünür.

Yapay zeka avukatlarının gerçek davalarda görev alması konusunda halen çeşitli yasal çalışmalar yapılmaktadır ve bu konuda yasal çerçeve henüz tam olarak oluşturulmuş değildir. Bu nedenle, avukatların yapay zeka avukatlarının gerçek davalarda görev alması konusunda endişe etmeleri doğal olabilir.

Ancak, yapay zeka avukatlarının gerçek davalarda görev almasının yasal çerçevesi oluşturulduğu ve yapay zeka avukatlarının güvenilir bir şekilde kullanılmaya başlandığı zaman, avukatlar da bu gelişmeyi olumlu olarak değerlendirebilirler.

DoNotPay şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka avukatı ABD'de olacak bir duruşmaya hazırlanıyor.

Son olarak ise yapay zeka üzerinde çalışan bir şirket olan DoNotPay, programlarını Şubat 2023'te ABD’de düzenlenecek “yüksek hız” davasında sanığın savunulmasında kullanmaya hazırlanıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.