VALİMİZ ALİ ASGAR GÜNÜ MATEM MERASİMİ PROGRAMINA KATILDI

VALİMİZ ALİ ASGAR GÜNÜ MATEM MERASİMİ PROGRAMINA KATILDI 

Valimiz Sn. Enver Ünlü, Zehraana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Iğdır Şubesi tarafından Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen Ali Asgar Yas Törenine katıldı. Düzenlenen törene Valimiz ile birlikte Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma, Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

Yas töreninde konuşan Valimiz Sn. Enver Ünlü, yaptığı konuşmada; “Sevgili Ehl-i Beyt dostları, hizmet etmekten her zaman büyük bahtiyarlık duyduğum değerli Iğdır’lılar, kıymetli misafirler, bugün Muharrem ayının matemiyle, Aşura’nın matemiyle tüm Iğdır, 680 yılında yaşanan o acıyı bugün yaşanmış gibi yüreklerinde hissediyor. Sevgili Peygamberimizin sevgili torunu, Kerbela’nın en küçük Şehidi Ali Asgar, daha altı aylıkken aç ve susuz bırakılarak oklarla Hz Hüseyin’in kucağında hunharca katledilerek Kerbela’da Şehit oldu. Bu yüzden bu acıyı iliklerimize kadar hissetmek ve diri tutmak, gelecek nesillere aktarmak ve dersler çıkarmak çok önemlidir.

Kerbela haksızlığa, adaletsizliğe, zulme karşı duruşun adıdır, kanın kılıca karşı zaferidir, bütün İslam aleminin ortak acısı ve matemidir.

Ben bir kez daha başta sevgili Peygamberimiz olmak üzere Şehitler Efendisi Hz. Hüseyin’i, sevgili evladı Ali Asgarı, Kerbelada katledilen 71 Yarenini, 8 Eylül Dilucu Şehitlerimizi, Vatanın ve Milletin bütünlüğünü ve istiklalini korumak uğruna Malazgirt’ten İstiklal Harbine ve günümüze kadar şahadet şerbetini içen bütün Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi burada rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum. Başta anma programını tertipleyen Zehraana Derneği olmak üzere bu etkinliği düzenleyen bütün kardeşlerime, Ehl-i Beyt Alimleri Derneği’ne, Günışığı Derneği’ne teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı. Program okunan dualarla son buldu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri