Togg T10X Satış Fiyatı Belli Oldu

Yerli otomobil markası TOGG'un satış fiyatları açıklandı. Standart menzilli model için başlangıç fiyatı 953 bin lira olarak belirlenirken, uzun menzilli modelin başlangıç fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendi. Bu fiyatlarla, araçlar satışa sunulacak.

Togg, Türkiye'nin mobilite sektöründe faaliyet gösteren ve küresel bir teknoloji markası olan, doğuştan elektrikli ilk akıllı aracının satış fiyatını, model adını ve teknik özelliklerini açıkladı.

Togg, kullanıcı odaklı bir yaklaşım benimseyen, sürekli internet bağlantısı sayesinde akıllı yaşam çözümleri sunan, uzaktan güncellenebilen 'T10X' adlı akıllı cihazını duyurdu. İki farklı donanım seviyesi ve iki farklı batarya seçeneğiyle müşterilere sunulacak olan T10X, şimdiden ön siparişe açıldı.

Togg'un yeni akıllı aracı T10X, yarından itibaren ön siparişler için hazır olacak. T10X'in fiyatı ise 953 bin TL'den başlayacak.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un fiyatı, model ismi ve teknik/donanım özellikleri açıklandı. Togg'un yarın başlayacak olan ön sipariş fiyatı 953 bin TL olacak. Doğuştan elektrikli Togg T10X modeli, akıllı yaşam çözümleri sunan ve sürekli internete bağlı bir araç olarak öne çıkacak. T10X, farklı donanım seviyeleri ve iki farklı batarya seçeneğiyle sunulacak.

523 KİLOMETRE MENZİL SEÇENEĞİ 

Togg, 'doğuştan elektrikli', 'doğuştan sürdürülebilir', 'doğuştan dijital' ve 'doğuştan yeşil' kavramlarının önemini vurgulayarak, ilk akıllı aracı C-SUV'u T10X model ismiyle kullanıcılarla buluşturuyor. Model adındaki T harfi, Türkiye'yi ve Togg'u, 10 sayısı aracın C segmenti platformunu temsil ederken, X harfi ise SUV gövde tipini simgeliyor. T10X, farklı donanım seçenekleri ve iki farklı batarya seçeneği ile sunulacak ve tamamen doğa dostu bir yaklaşımla tasarlanmıştır

İKİ DONANIM SEVİYESİ VE İKİ BATARYA SEÇENEĞİ SUNULACAK

Togg'un T10X modeli, 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor ve arkadan itişli (RWD) bir yapıya sahip. Aracın menzili ise iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometre arasında değişiyor. T10X'in 52,4 kWh kapasiteli batarya seçeneği, 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketim değerine sahipken, 88,5 kWh kapasiteli batarya seçeneği ise 16,9 kWh/100 km (WLTP) tüketim değerine sahip.

T10X’in fiyatları şöyle oluştu:

V1 RWD Standart Menzil 953 bin TL,

V2 RWD Standart Menzil 1 milyon 55 bin TL,

V2 RWD Uzun Menzil 1 milyon 215 bin TL.

T10X AWD'nin çift motorlu versiyonu, 29 Ekim'de özel bir seri ile yollarda olacak.

Togg'un çift motorlu T10X AWD versiyonu, 435 beygir gücü ve 700 Nm tork üretiyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlayabiliyor. Bu özel versiyon, 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 100. Yıl Özel Serisi ile birlikte yollarda olacak.

T10X'in şarj süresi, yüzde 80 doluluğa 28 dakikadan daha kısa sürede ulaşabiliyor.

Togg T10X, hızlı şarj teknolojisi sayesinde sadece 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20'den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Böylece kullanıcılar uzun yolculuklarda kısa bir mola verirken, akıllı cihazlarını da yolculuğun geri kalan kısmı için hazır hale getirebilecekler. Bu özellik sayesinde sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuk da mümkün olacak.

YÜKSEK TEKNOLOJİ STANDART

Togg, akıllı yaşam çözümleriyle mobilite deneyimini yeniden tanımlayarak kullanıcıların günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı ve eğlenceli hale getirmeyi hedefliyor. Bu çözümleri Trumore dijital platformu üzerinden sunan Togg, Earn.more (Kazan), Go.more (Gez), Play.more (Eğlen) ve Scale.more (Geliştir) başlıklarında mobilite ekosisteminin tüm fırsatlarını kullanıcılara sunuyor. T10X, yapay zekâ teknolojisiyle veriyi işleyerek daha fazla kazandıran, gezdiren, eğlendiren ve sürekli gelişen bir akıllı cihaz olarak yollara çıkıyor.

Togg T10X, standart olarak Snapdragon® işlemcili dijital kokpite sahip. Bu dijital kokpit, 12,3 inçlik gösterge ekranı ve 29 inçlik bilgi-eğlence ekranından oluşan 41,3 inçlik uçtan uca ekran deneyimi, 8 inçlik dokunmatik kontrol ekranı, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet ve wifi hot spot özelliklerini barındırıyor.

TÜRKİYE'NİN RENKLERİ ARASINDA SEÇİM

Togg T10X, Türkiye'nin doğal güzelliklerinden ilham alarak tasarlanan dış renkleriyle kullanıcılarına farklı bir deneyim sunuyor. Gemlik'in masmavi suları, Anadolu'nun sıcak ve tutkulu kırmızısı, Oltu taşının parlak siyahı, Kula'nın doğal gri tonları, Kapadokya'nın toprak ve kum bejleri ile Pamukkale'nin beyazı T10X'in dış renkleri arasında yer alıyor. Kullanıcılar arasından seçim yaparak araçlarını "Gemlik", "Anadolu", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" renkleriyle kişiselleştirebiliyorlar.

T10X ÇEKİLİŞ İLE KULLANICIYLA BULUŞACAK

 Türkiye'nin ilk doğuştan elektrikli akıllı cihazı Togg T10X, çekiliş yoluyla belirlenecek kullanıcılarıyla 2023 boyunca buluşacak. T10X için ön siparişler 16-27 Mart tarihleri arasında togg.com.tr ve Trumore uygulaması üzerinden alınacak. Trumore uygulamasını App Store, Google Play veya App Gallery üzerinden indiren veya Togg web sitesi üzerinden Tru.ID oluşturan her kullanıcı, cüzdanlarına 60.000 TL ön ödeme yaparak çekilişe katılma hakkı kazanacak. Çekilişe katılanlar, akıllı cihazlarını modelinden rengine kadar özelleştirebilecekler. Dijital çekiliş, 28 Mart'ta noter huzurunda gerçekleştirilecek ve ön sipariş sahipleri belirlenecek.

Ön sipariş süreci sona erdikten sonra noter huzurunda yapılacak çekilişle, Togg T10X sipariş hakkı kazanan kullanıcılar belirlenecek. Teslimat önceliği, çekiliş sırasına göre belirlenecek ve seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi de dikkate alınacak. Kullanıcıların sipariş verdikleri T10X modelinin üretim süreci ve sipariş sıralamasına göre teslimat tarihleri belirlenecek ve kullanıcılara bilgi verilecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.