Tesla, üçüncü çeyrekte teslim ettiği 343.830 elektrikli araçla yeni bir rekor kırdı

Büyük ölçüde arka planda Covid ile ilgili kısıtlamalarla Tesla, üçüncü çeyrekte üretimi ve teslimatları hızlandırabildi. 30 Eylül'de sona eren üç aylık dönemde elektrikli otomobil üreticisi, bir önceki yılın aynı döneminde montaj hattından çıkan 237.823 adede kıyasla yüzde 54 artışla 365.923 araç üretti.

Bu arada teslimatlar, 241.300 modelden 343.830 modele yıllık yüzde 42 arttı. Analistlerin beklentilerinin gerisinde kalmasına rağmen, EV üreticisi için yeni bir üç aylık rekor. Refinitiv analistleri 359.162 teslimat ve Sokak Hesabı olanlar 364.660 teslimat bekliyorlardı.

Daha da ayrıntılı olarak bakıldığında, Model 3 ve Model Y araçlar, sırasıyla 345.988 ve 325.158 olmak üzere üretim ve teslimatlarda aslan payını oluşturdu. Kalan üretim kapasitesini toplam 19.935 Model S ve Model X araç oluşturdu ve bu modellerden 18.672 adedi üç aylık dönemde müşterilere teslim edildi.

Tesla, teslimat sürecini daha sorunsuz hale getirmeyi amaçlayan son bir değişikliği vurguladı. Geleneksel olarak, teslimat hacmi her çeyreğin sonuna doğru eğildi, ancak üretim hacmi büyümeye devam ettikçe, bu yoğun lojistik dönemlerde araç taşıma kapasitesini makul bir maliyetle güvence altına almak giderek zorlaştı.

Üçüncü çeyrekte Tesla, her çeyreğin sonunda geçiş darboğazını azaltma umuduyla haftalık araç yapılarının daha eşit bir karışımına geçmeye başladı.

Tesla hisseleri, haberlerde bu yazıdan itibaren ticarette yüzde 6.55 düşüşle 247.88 dolara düştü.

EV üreticisi, Çin'deki Covid ile ilgili kapanmalar ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle teslimatların son çeyrekte keskin bir şekilde düştüğünü gördü. 30 Haziran'da sona eren üç aylık dönemde Tesla, yalnızca 254.695 araç teslimatı gerçekleştirdi. Ağustos ayında CEO Elon Musk, şirketin bugüne kadar üç milyondan fazla araç ürettiğini ve bunların üçte birinin doğrudan Çin'deki Şanghay fabrikasından geldiğini söyledi.

Tesla'nın 19 Ekim 2022'de piyasa kapandıktan sonra üçüncü çeyrek için finansal sonuçları paylaşması bekleniyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.