Türkiye'nin En Yüksek Promil Alkollü Sürücüsü Iğdır'dan Çıktı

Türkiye'nin En Yüksek Promil Alkollü Sürücüsü Iğdır'dan Çıktı

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılan denetimler esnasında Evrenpaşa Caddesinden şehir merkezi istikametine seyir halinde olan motosiklet sürücüsünün dikkat çeken sıra dışı hal ve hareketleri trafik ekiplerince tespit edildi. Sürücü usulüne uygun olarak durdurularak, sürücünün alkollü olduğu kanaatine varıldı. Yapılan denetim sonucunda sürücünün ehliyetsiz ve 4.25 promil alkollü olduğu anlaşıldı.

Sürücüye K.T.K. 36-3A (Sürücü belgesiz olarak araç kullanmak), 34-A (Muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkmak) ve 48-5/2. Kez (Hususi otomobil dışında kalan diğer araçları 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanmak) maddelerinden toplam 3509 TL cezai işlem uygulanmış, ayrıca sürücü 1.00 Promil üzeri alkollü olarak araç kullandığından T.C.K’ nun 179. Maddesi gereğince adli işlem yapıldı.

Bahse konu sürücüde 4.25 promil olarak tespit edilen alkol miktarı Iğdır’da Türkiye genelinde son yıllarda tespit edilen en yüksek alkol tespitleri arasında yer aldı.

İl genelinde vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla ekipler 24 saat esasına göre denetleme görevlerini yaparak denetleme faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.