Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti sınır...

Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti sınır illeri arasındaki 90. Alt Güvenlik Komite Toplantısı Ağrı’da gerçekleştirildi.

Valimiz Sn. Enver Ünlü ve Ağrı Valisi Sn. Süleyman Elban’ın yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti heyeti, Maku Fermandarı Hüseyin Abbasi başkanlığındaki İran İslam Cumhuriyeti heyeti ile Ağrı Valiliği Toplantı Salonu’nda biraraya geldi.

İki ülkenin müşterek sınırlarındaki terör, kaçakçılık ve güvenlik konularının görüşüldüğü toplantıda konuşan Valimiz Sn. Enver Ünlü, “Serhat Şehrimiz Ağrı’da gerçekleşen, bölgemizin asayiş ve refahı için etkin olan gerçekleştirmekte olduğumuz 90. Alt Güvenlik Komite Toplantısı’nın önemini belirterek İran İslam Cumhuriyeti Devletine, Maku ve Çaldıran haklarına selam ederim. Ülkelerimiz arasında mevcut bulunan iyi komşuluk ve dostluk ilişkilerinin, başta güvenlik olmak üzere ticari, kültürel ve sosyal alanlarda da Serhat Şehirlerimiz Maku, Çaldıran, Ağrı ve Iğdır şehirlerimizde karşılıklı olarak artarak devam edeceğine olan inancımı belirtmek istiyorum. 

Ülkelerimizin müşterek düşmanı olan terör örgütünün dost, kardeş ve komşu ülkelerimize karşı kirli emellerine ulaşmaması için güvenlik görevleriniz tarafından bölücü terör örgütü mensuplarına karşı etkili bir mücadelenin kararlılıkla devamını talep ediyorum.

Terör örgütünün önemli maddi kaynaklarından olan insan kaçakçılığının sınırlarımızda artması sınır güvenlik görevlilerimizin mevcut güvenlik tedbirlerine ek tedbirlerin alınmasının aciliyetini göstermektedir. Dost, kardeş ve komşu olan Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti ülkeleri arasındaki mevcut güvenlik tedbirleri ve terörle mücadelenin artarak devamını diliyor, sizlere ve değerli heyetinize teşekkür ediyor, Serhat Şehrimize tekrardan hoş geldiniz diyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri