613 Gösterim 1 Okunma AnlıkHaber 22 May 2023 21:25 0 canlı okuyan

Sultangazi Camisinde İmamın Tehlikeli Sözleri: Diyanet Soruşturma Başlattı

Bu haberi sesli dinle

Sesli okumayı belirlenen oranda dinlerseniz haber gerçek okuma olarak sayılır ve kazanç koruma sisteminden geçerse yazar kazancına eklenir.

Gerekli Dinleme Yüzdesi: 80%
Dinlemeye hazır 0%
Sultangazi Camisinde İmamın Tehlikeli Sözleri: Diyanet Soruşturma Başlattı

Sultangazi'de bir imamın "Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın" şeklindeki sözleri büyük tepki çekti ve Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı. İmam ise kendini şu şekilde savundu: "Bizim Alevi, Kürt, Sünni gibi hiçbir farklı inanca ve etnik kökene sahip kişilerle sıkıntımız yok."

İstanbul Sultangazi'deki bir camide cuma namazı sırasında cep telefonuyla çekilen görüntüler, toplumsal medyada büyük bir tepki dalgası oluşturdu. Videoda, iddia edilen bir imamın sözleri yankılanırken, olayın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattığını duyurdu. Görüntülerde yer alan imamın ifadeleri, "Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu" şeklindeydi. Bu vahim durumun kamuoyunda geniş yankı uyandırmasıyla birlikte Diyanet, konuyu titizlikle incelemekte ve gereken adımları atmayı taahhüt etmektedir.

[embed_twitter]https://twitter.com/addnewsnet/status/1660757108487340033?s=20[/embed_twitter]

İstanbul Sultangazi'deki bir camide kaydedilen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekmişti. İddiaya göre görüntülerde yer alan bir kişi, imam olduğu iddia edilen kişi, "Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın" şeklindeki sözleriyle dikkat çekmişti. Bu olay üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti ve yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı duyuruldu. İfade verdikten sonra yaşananları anlatan imam, "Bizim Alevi, Kürt, Sünni gibi herhangi bir farklı gruba karşı bir sıkıntımız yok" diyerek kendini savundu.

Cuma namazı esnasında İstanbul Sultangazi'deki bir camide çekilen görüntüler, sosyal medyada geniş bir tepki dalgasına yol açtı. Cep telefonuyla kaydedilen videoda, iddia edilen bir imamın, "Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu" şeklindeki ifadeleri net bir şekilde duyuluyordu. Bu skandal görüntülerin yayılmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili olarak bir soruşturma başlattığını duyurdu.

DİYANET AÇIKLAMA YAPTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülerle ilgili olarak bazı medya mecralarında yer alan haberlere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır" şeklinde bilgi paylaşıldı.

İMAM KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Polise ifade verdikten sonra yaşananları anlatan İmam Gündoğdu, gazilere ve şehitlere olan saygısını vurgulayarak, "Onlar benim baş tacımdır. Her hafta düzenli olarak bu duaları yaparım. Devletin başındaki kim olursa olsun, her zaman devlet büyüklerine dua eden bir insanım. Ben darbedilmedim, bu kişiyi tanımıyorum. İlk defa gördüm, ancak Allah onlara hayırlı bir şekilde yol göstersin. Bugün hutbemizin konusu gaziler ve şehitlerle ilgiliydi. Biz kafatası milliyetçisi değiliz. Allah'ın adı için Türk ay yıldızlı bayrağımızın altında tüm etnik gruplar bir arada yaşıyor. Bizim Alevi, Kürt, Sünni gibi herhangi bir sorunumuz yok. Provokatif eylemler peşinde değiliz. Cemaatimiz bizi tanır" şeklinde açıklamalarda bulundu. İmam Gündoğdu, evinin 2018 yılında kurşunlandığını ve aynı tür söylemler nedeniyle olduğunu belirtirken, "Bu tür söylemlerden dolayı" ifadelerini kullandı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak gelişmelerden haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

Aynı konudan

Benzer Haberler

Bu haberin konusuna göre seçilen diğer içerikler de ilginizi çekebilir.

Tümünü görüntüle