Sonic tasarımcısı Yuji Naka ve iki kişi, Square Enix içeriden bilgi ticareti skandalında tutuklandı

Japonya'daki yetkililer son 24 saat içinde içeriden öğrenenlerin ticaretinden üç kişiyi tutukladı. Aralarında Sonic Team'in efsanevi eski stüdyo başkanı Yuji Naka'nın da bulunduğu en az ikisi video oyunu devi Square Enix'in eski çalışanları. Suçlamalar, Aiming adlı küçük bir geliştiricinin hisse senedi alım satımından kaynaklanıyor.

Eylül 2020'de Square Enix, Dragon Quest Tact adlı bir Dragon Quest mobil oyununu duyurdu. Proje üzerinde Aiming adlı küçük, nispeten bilinmeyen bir stüdyo çalışıyordu. Square Enix'teki bazı çalışanlar, duyurudan önce bu geliştiricinin sevilen DQ franchise'ı için yeni bir giriş üzerinde çalıştığını duymuş ve şirketten bir sürü hisse satın almıştı.

Japon haber kuruluşu FFN'ye göre, Tokyo yetkilileri Taisuke Sazaki'yi Perşembe akşamı içeriden bilgi ticareti suçlamasıyla tutukladı. Final Fantasy ve Kingdom Hearts gibi franchise'larda çalışan Sazaki, Aralık 2019 ile Şubat 2020 arasında Aiming'de 27,2 milyon yen (194.000 ABD Doları) değerinde hisse satın aldı. Yetkililer, satın almanın Sazaki'nin Dragon Quest projesinin ayrıntılarını öğrenmesinden sonra geldiğini iddia ediyor.

Sazaki'nin arkadaşı Fumiaki Suzuki de benzer suçlamalarla karşı karşıya. İddiaya göre Sazaki'nin 162.000 hissesini satın alarak onu bir komplocu yaptı.

Tokyo polisi üçüncü bir şüpheliyi tutukladı - Yuri Naka. İsim tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Naka'nın orijinal Sonic the Hedgehog oyununun ortak yaratıcılarından biri ve seriden sorumlu stüdyo başkanı Sonic Team olmasıdır. Özgeçmişi ayrıca Phantasy Star I&II, Nights into Dreams ve Ghouls Ghosts gibi popüler oyunlar üzerine çalışmalarını da içeriyor.

Daha yakın zamanlarda, platform oyunu Balan Wonderworld'ün direktörlüğünü yaptı. O oyun başarısız oldu ve Naka , Square Enix'ten ayrıldı. Nisan 2020'de, oyunun yayınlanmasından altı ay önce istikrarı ve ardından gelen başarısızlıkla ilgili anlaşmazlıklar nedeniyle projeden haksız yere ihraç edildiğini iddia ederek yayıncıya dava açtı.

Polis, Naka'nın Aiming anlaşmasını halka açıklanmadan önce bildiğini ve şirkette 2.8 milyon yen (20.000 ABD Doları) değerinde 10.000 hisse satın aldığını iddia ediyor. Yetkililer onu Japonya'nın Finansal Araçlar ve Borsa Yasasını ihlal etmekle suçladı.

Polis, zanlılardan herhangi birinin kar amacıyla hisselerini satıp satmadığını belirtmedi. Square Enix durum hakkında yorum yapmadı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.