SEO endüstrisi tamamen değişebilir! Yapay zeka destekli Google Arama testleri başladı

Google, yapay zeka yetenekleriyle donatılmış tamamen yenilenmiş bir arama sonuçları deneyimi sunmak için testlerin ardından yeni özellikleri kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Google I/O geliştirici etkinliğinde, her yıl düzenlediği etkinlikte yapay zeka alanındaki çalışmalarını duyuran Google, yakında arama sonuçlarında gerçekleşecek değişikliklere odaklanarak dikkat çekmişti.

Yakında kullanıma sunulacak olan Search Generative Experience (Üretken Arama Deneyimi - SGE) adlı yeni özellik, arama motoruna entegre edilen üretken yapay zeka özellikleri sayesinde kullanıcıların deneyimini geliştirecek.

GOOGLE TESTLERE BAŞLADI

Google, resmi olarak duyurduğu açıklamada, söz konusu arama deneyiminin testlerine başladığını ve kullanıcılara yönelik bir adım attığını belirtti.

Google, arama özelliklerini test etmek için Search Labs'e erişimi açtığını duyurarak, ancak şu anda ülkemizde bu yeni özellikleri denemek için katılabileceğiniz Search Labs hizmetinin henüz mevcut olmadığını belirtti.

Search Labs, Google'daki arama sonuçlarının en üstüne yapay zeka tarafından oluşturulan bir özet ekleyen Search Generative Experience gibi dikkat çekici bir özelliğe sahip olacak.

Kullanıcılar artık arama sonuçlarının üst kısmında yapay zeka tarafından üretilen birkaç bilgiyi görebilecek ve daha sonra web sitelerinin sıralaması devam edecek.

SEO ENDÜSTRİSİ TAMAMEN DEĞİŞEBİLİR

Arama sonuçlarının tamamen yenilenmesi, SEO endüstrisini kapsamlı bir şekilde etkileyecek ve büyük bir dönüşüm yaşatacak.

Herkes, yapay zeka özetinde yer alabilmek için aşağıda bulunan web sitesi bağlantılarıyla rekabet etmek zorunda kalacak. Bu durum, sektördeki tüm paydaşları önemli ölçüde etkileyecek.

Eğer kullanıcılar, ihtiyaç duydukları bilgiyi çoğunlukla özetlerden elde ederse, aşağıda sunulan web sitesi bağlantıları pek de değerli hale gelmeyecek ve bu durum, arama sonuçlarının değerlendirilmesinde önemli bir değişiklik yaratacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.