Seçim sonuçları açıklanacak! Sandıklar kapandı, Türkiye genelinde oy verme işlemi sona erdi

Bugün yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, oy verme işlemi saat 08.00'de başladı ve saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Şimdi gözler Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) ve oy sayım işlemi başladı. Mynet'ten tüm sonuçları öğrenebilirsiniz, çünkü yasaklar artık kaldırıldı.

Türkiye için oldukça heyecanlı dakikalar başladı. Bu sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, akşam saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Şimdi, seçim yasaklarının kaldırılması için tüm gözler Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) toplanmış durumda. YSK'nın duyuracağı kararın ardından, merak edilen tüm sonuçlar Mynet'ten anlık olarak takip edilebilecek.

YSK BAŞKANI: ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarının belli olduğunu açıkladı ve "Şu ana kadar Yüksek Seçim Kurulumuza herhangi bir olumsuz durum yansımamıştır" şeklinde konuştu. YSK'nın bu açıklaması, seçim süreci boyunca gösterilen titizliğin ve güvenlik önlemlerinin başarısını gösteriyor. Türkiye, seçim sonuçlarını beklemek için sabırsızlanıyor ve YSK'nın daha fazla açıklama yapmasını bekliyor.

Ahmet Yener, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı olarak yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin tamamlandığını duyurdu. Yener, açıklamasında seçim sürecinde herhangi bir olumsuz durumun rapor edilmediğini belirtirken, ne yazık ki oy verme işlemleri sırasında bir parti müşahidi ve iki vatandaşın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini bildirdi. YSK Başkanı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, seçim sürecinde emeği geçen siyasi partiler, seçim kurulları, sandık görevlileri, Bakanlıklar, ilgili kurumlar, güvenlik güçleri ve basın mensuplarına teşekkür etti. Ahmet Yener, son olarak, seçimin ülkemize, milletimize, Cumhurbaşkanı adaylarına ve siyasi partilere hayırlı olmasını temenni etti.

HEYECAN SON DAKİKAYA KADAR DEVAM ETTİ

Sabah saatleriyle başlayan oy verme işlemi, Türkiye genelinde yoğun bir katılımla sona erdi. Özellikle son saatlerde sandıklarda oluşan yoğunluk, bazı vatandaşların oy kullanmak için son dakikaları tercih etmesiyle daha da arttı. Seçimde 64 milyondan fazla seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor ve kaç kişinin oy kullandığı ise ilerleyen dakikalarda açıklanacak. Bu seçimler, Türkiye'nin geleceği için son derece önemli ve tüm vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilmesi, demokratik sürecin işleyişi açısından büyük bir önem taşıyor.

SONUÇLAR KESİNLEŞİNCEYE KADAR MİLLETİMİZİN İRADESİNİ KORUMAYA DEVAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecindeki dava arkadaşlarına sosyal medya üzerinden seslenerek, "Değerli dava ve yol arkadaşlarım, bugün gerçekleştirilen seçimler ülkemiz genelinde, şükürler olsun, demokrasimize yakışır bir şekilde tamamlanmıştır. Ancak şimdi, sonuçların açıklanmasına kadar sandıklara ve oylarımıza sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor. Hep birlikte, milletimizin iradesine ve seçim sürecinin doğru bir şekilde tamamlanmasına yönelik çabalarımızı sürdürmeliyiz" dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
10 May 2024 12:04 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
1 May 2024 15:10 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
30 Nis 2024 3:51 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
28 Nis 2024 16:26 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri