Sandıklar açılmaya başladı

Türkiye, bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. 64 milyondan fazla seçmenin oy kullandığı seçimlerde, vatandaşlar oy verme işlemini tamamladıktan sonra sandıkların kapanmasıyla birlikte heyecanlı bir bekleyiş başladı. Oy sayımı işlemlerinin başlamasıyla birlikte, ilk sonuçlar da açıklandı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları da açıklanmaya başladı.

Türkiye, 14 Mayıs seçimleri için büyük bir heyecanla sandık başına gitti ve milyonlarca vatandaşın oyları sayılmaya başlandı. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları büyük bir merakla beklenirken, ilk sonuçlar da artık açıklandı. Seçim sonuçlarına ilişkin haberler İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm Türkiye'den geliyor ve vatandaşlar, sonuçların kesinleşmesini sabırsızlıkla bekliyor.

GÖZLER SEÇİM SONUÇLARINDA! İLK SONUÇLAR GELDİ

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği genel seçimleri, sabah saat 08.00'de başlayan oy verme sürecinin sona ermesiyle resmen sona erdi. Yaklaşık 9 saat süren oy verme işleminin ardından sandıklar saat 17.00 itibarıyla kapandı ve sandık kurulları hemen oy sayım işlemlerine başladı. İlk sonuçların yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KİM ÖNDE? ERDOĞAN MI KILIÇDAROĞLU MU?

Anadolu Ajansı'ndan gelen ilk sonuçlara göre sandıkların yüzde 9.06'sı açıldı. Açılan sandıklara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 59.47 oy oranıyla önde. Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 34.79; Sinan Oğan'ın oy oranı ise 5.11. Milletvekilliği seçimlerinde ise ittifakların ilk oy oranları da belli oldu. İlk sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 68.55, Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 21.60 olarak açıklandı. Partiler arasındaki yarışta ise AK Parti yüzde 49.61'le önde; MHP ise yüzde 14.94 oy oranıyla ikinci; CHP ise yüzde 14.65 ile 3. sırada yer aldı.. Seçim sonuçlarını Mynet'ten takip edebilirsiniz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler