Provokasyon çıkarıp, şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Selimiye Meydanı'nda düzenlenen programda kalabalığa hitap etti ve Millet İttifakı'na karşı sert bir dil kullandı. Ayrıca, Erzurum'da yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Yaşayacakları hezimete şimdiden bahane arıyorlar. Kendi kendilerine provokasyon çıkarıp, şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar" dedi. Erdoğan, meydanda 25 bin kişinin bulunduğunu vurgulayarak kalabalığın büyüklüğüne de dikkat çekti.

Türkiye, seçim haftasına girmiş durumda ve 14 Mayıs'a sayılı günler kala siyasi liderler son hafta çalışmalarını hızlandırmış durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Edirne'de düzenlenen bir program kapsamında toplanan kalabalığa hitap etti. Dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilk kez açıklama yapan Erdoğan, "Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler, ezeli ve ebedi kardeşliğimize leke süremeyecekler." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyleydi:

CHP'nin düzenlediği mitingde, meydanı dolduran bölücü örgüt sempatizanlarının "Dişe diş kana kan" sloganları dikkat çekti. Bölücü örgüt liderlerinden gelen destek mesajları ise her geçen gün artıyor. Ayrıca yurt dışına kaçan FETÖ'cüler de CHP'nin propagandasını yaparak, koalisyon masasından destek veriyorlar. İddialara göre, İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan'ı dışarı çıkaracakları söylenen Selo'nun yanı sıra Erdoğan'ın hakkı, hukuku ve adaleti savunacağı belirtiliyor. Ancak Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevine devam ettiği sürece, bu iddiaların gerçekleşmesi mümkün olmayacak gibi görünüyor.

AK PARTİ'NİN 'BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ

Dün Atatürk Havalimanı'na gelen 1 milyon 700 bin kişi, görüntülenen manzara açısından oldukça önemliydi. Kimlerin saldırdığına ve Bay Bay Kemal'i kimin desteklediğine baktığımızda, bu kalabalığın kimleri temsil ettiği daha net anlaşılıyor. Ayrıca, az önce Kırklareli'nde yapılan mitinge katılan 20 bin kişi gibi diğer mitinglerde de benzer yoğunluklar yaşandığı görülüyor. Bu rakamların tam olarak ne anlama geldiği ise henüz açıklanmadı.

ERZURUM'DAKİ OLAYLARA İLK YORUM: PROVOKASYON ÇIKARIP...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'taki seçimlerde Edirne'nin bu kumar masasına hak ettiği cevabı sandıkta vereceğine inandığını belirtti. Edirne türküsündeki gibi "ayılına gazoz, bayılana limon" diyerek, muhalefetin kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladıklarını söyledi. Erdoğan, dün İstanbul'da 1 milyon 700 bin kişinin mitinge katıldığını ve muhalefetin yaşayacakları hezimete şimdiden kılıf aramaya başladıklarını ifade etti. Kendi kendilerine provokasyon çıkararak şehirleri karalamaya çalıştıklarını savundu ve bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyeceklerini vurguladı. Edirne'deki resmi rakamı da aldığını belirten Erdoğan, şu anda karşısında 25 bin kişinin bulunduğunu söyledi. Dik duracaklarını ancak dikleşmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, bu 25 bin kişinin tüm ahbaplarıyla görüşerek sandığa taşıyarak sandıkları patlatacaklarını sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEKİRDAĞ'DA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Çerkezköy Hayri Batur Caddesi'nde coşkulu kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, ülke genelinde yaşanan gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

  • Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Sevgili Tekirdağlılar, gençler, değerli kardeşlerim, sizleri muhabbetle selamlıyorum. Aldığım rakama göre 75 bin kişi şu anda burada. Buraya Kırklareli ve Edirne'den geliyoruz.
  • Gazi Mustafa Kemal'i ağızlarından düşürmeyenler, kendilerine en ağır hakaretleri savuranları baş tacı ediyor.
  • Bunlar tankların arasından sıyrılarak 15 Temmuz'da Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gittiler. İşte bu yüzden 14 Mayıs'ta gerekeni yapmalıyız. 14 Mayıs Türkiye'de bir dönüm noktasıdır.
  • Gelin bu işi ilk turda bitirelim, ülkemizi terör örgütleri ve tefecilerin ellerine bırakmayalım. 21 yıldır ülkemize istikrar ve güven iklimi tesis ettik.
  • Bu mızrak çuvala sığmaz, FETÖ'cü taktiklerle gerçekleri örtemezler. Bunlar ülkelerini ve dünyayı tanımadıkları için zaten yapılmış işleri tanıtmaya kalkıyorlar.
  • 21 yılda Tekirdağ’a 62 milyar lirayı aşkın kamu yatırımı yaptık.
  • Eser ve hizmet siyasetimizin ürünlerini saymakla bitmez. Bay bay Kemal'in hayalleri bırakın vizyonumuzu, yaptıklarımıza bile yetişmez.
  • Biz Türkiye'yi 81 vilayetin tamamıyla büyüttük, geliştirdik, kalkındırdık. Tekirdağ'a son 21 yılda 62 milyar lirayı aşkın kamu yatırımı yaptık.
  • AK Parti yapar onlar bakar. Yahu bir şeyi de siz yapın. Onlar musluk açar, musluk kapatırlar. Hızlı tren projemizin yapımı etaplar halinde sürüyor. Halkalı-Kapıkule arası 1,5 saate düşecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.