OpenAI, ChatGPT'nin Kod Yazma Sorununu GPT-4 Turbo ile Çözdü

Yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT, kod yazma gibi görevleri yerine getirememesi nedeniyle bir süredir eleştiriliyordu. OpenAI, bu sorunu gidermek için ChatGPT'ye yeni bir güncelleme getirdiğini duyurdu. Ancak bu güncelleme şimdilik sadece GPT-4 Turbo sürümü için geçerli.

OpenAI, ChatGPT'nin kod yazma sorununu çözdüğünü açıkladı. Bu sorun, ChatGPT'nin kullanıcıların verdiği kod yazma görevlerini tamamlamak yerine, konuyu değiştirmesi veya hata vermesi şeklinde ortaya çıkıyordu. Bu durum, ChatGPT'nin kullanıcı deneyimini olumsuz etkiliyor ve ChatGPT'nin güvenilirliğini sorgulatıyordu.

OpenAI, bu sorunu çözmek için ChatGPT'ye yeni bir güncelleme yayınladığını bildirdi. Bu güncelleme, ChatGPT'nin kod yazma gibi görevlerde daha başarılı olmasını ve UTF-8 kodlamasındaki bir hatayı düzeltmesini sağlıyor. Ancak bu güncelleme, şu anda yalnızca GPT-4 Turbo sürümü için geçerli. GPT-4 Turbo, OpenAI'nin en yeni ve en gelişmiş sohbet botu modeli. OpenAI, GPT-4 Turbo'nun tam sürümünün birkaç ay içinde genel erişime açılacağını da belirtti.

GPT-4 Turbo, GPT-4'ün geliştirilmiş bir versiyonu. GPT-4, Eylül 2021 öncesi verilerle eğitilmiş ve bazı görevlerde tembellik sorunlarına sahip daha eski bir altyapıya sahipti. GPT-4 Turbo ise, Nisan 2023 gibi çok daha güncel veri setleriyle eğitildi ve kod sorunları da çözüldü. GPT-4 Turbo, ayrıca daha uygun fiyatlı yeni yerleştirme modelleri, yeni bir küçük metin yerleştirme modeli, gömmelerin yerel destekle kısaltılması, diğer yeni modeller ve fiyat indirimleri, GPT-3.5 Turbo modelinin güncellenmesi ve fiyatının düşürülmesi, denetleme modelinin güncellenmesi gibi birçok yenilik ve iyileştirme içeriyor.

OpenAI, ChatGPT'nin diğer sürümlerine de bu güncellemeyi uygulamak için çalıştığını söyledi. Bu sayede, standart ChatGPT kullanıcılarının da kod yazma gibi görevleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebileceklerini ifade etti. OpenAI, ChatGPT'nin yapay zeka alanında öncü bir sohbet botu olduğunu ve kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine göre sürekli geliştirildiğini vurguladı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler