Melekli beldesinde milletvekili CANTÜRK Alagöz'e, Türk töresine uygun ihtişamlı karşılama oldu

Melekli beldesinde milletvekili CANTÜRK Alagöz'e, Türk töresine uygun ihtişamlı karşılama oldu.

              Iğdır AK Parti Milletvekili Cantürk Alagöz, Melekli Beldesinde ihtişamlı bir tören ile karşılandı.

              Belediye Başkanı Eray Coşar ve belde sakinleri tarafından Orta Asya Türk Devletlerine ait bayrakların bulunduğu noktada karşılanan Cantürk Alagöz, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz ve beraberindekiler, yöresel kıyafetli atlılar eşliğinde sünnet merasimine katılmak üzere belediye başkanı Eray Coşar'ın evine hareket etti.

Belediye Başkanı Eray Coşar'ın oğlu Türkbey'in sünnet merasimi öncesinde yöresel çalgılarla icra edilen ezgiler eşliğinde karşılanan Cantürk Alagöz'e Belediye Başkanı aynı zamanda kisvesi olan Eray Coşar tarafından  Oğuz geleneklerine uygun şekilde süslenmiş koçlar hediye edildi. Organize edilen kahvaltı programına katılanlar ile sohbet eden Alagöz, gazetecilerin sorularını cevapladı.

             Alagöz, Ağrı Dağının dağcılık turizmine açılması ile ilgili bir soruya, "müjdemiz yakındır" şeklinde cevap verdi. Belediye Başkanı Eray Coşar ise Ağrı Dağı Kültepe kamp alanı ve çıkış noktası alt yapılarının şimdiden hazır olduğunu ve verilen müjdeyi heyecanla beklediklerini iletti.

Ayrıca Başkan Coşar, Beydüzünde bulunan kamp alanının isminin Iğdır'a adını veren "Iğdırbey", Ağrı Dağının Alagöz Dağına bakan kuzey rotasının başlangıcının ise "Ağrı Dağı Alagöz Kapısı" olarak adlandırıldığını söyledi.

          Alagöz ve beraberindeki heyet sünnet merasimi sonrasında, belde sakinlerinin yoğun ilgisi eşliğinde Melekli Ata Ocağı ve Sanat Sokağı'na hareket etti. Melekli Ata Ocağı kurucusu Coşkun Oluz tarafından karşılanan misafirler, birlikte Ata Ocağı ve Sanat Sokağını gezdiler.

Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak ve yaşayan bir kültür haline dönüştürmek için gönüllü olarak yürüttüğü çalışmalardan bahseden Coşkun Oluz, yakın zamanda koçbaşı mezar taşlarının yeniden yaşatılması için bir çalışmaya başladıklarını dile getirdi. Köklü Türk kültürünün birçok unsurunu barındıran ve yaşatan bir Etnografya müzesi niteliğinde olan Melekli Ata Ocağını ziyaret eden Cantürk Alagöz, Melekli Ata Ocağı ve Sanat Sokağı kurucusu Coşkun Oluz'a verdiği emek ve Türk kültürüne sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Coşkun Oluz da Alagöz ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek Cantürk Alagöz ve  Belediye Başkanı Eray Coşar'a kendi yaptığı yöresel bibloları hediye etti. Yapılan ziyaret sonrası Cantürk Alagöz ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Eray Coşar tarafından beldeden uğurlandı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Son Haberler