Mardin Valiliği, Nusaybin'de PKK'ya yönelik operasyon düzenleyecek ve sokağa çıkma yasağı ilan etti

Son zamanlarda Türkiye'nin güneydoğusunda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor. Mardin Valiliği de bu kapsamda Nusaybin ilçesinde, üst düzey örgüt yöneticileri de dahil olmak üzere bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, terör örgütü mensuplarının kullandığı sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilerek malzemelerinin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleyeceğini açıkladı.

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesine bağlı 9 mahalle ve mezrada terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Bu yasağın ikinci bir duyuruya kadar devam edeceği belirtildi.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesi sınırları içerisindeki kırsal bölgelerde bulunan bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği bildirildi. Operasyonda, üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler hedef alınacak. Ayrıca, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzileri de tahrip edilerek malzemeleri ele geçirilecek.

İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, bölgedeki operasyonların sona ermesine kadar, 02 Mayıs 2023 Salı günü saat 04.00'ten itibaren Nusaybin ilçesinde bulunan Tekağaç, Sapanlı, Mağaracık, Arpalı, Bahminin, Kaleli, Şekrin, Yol ve Güneli mahalleleri ile mezralarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bu yasağa uymak, vatandaşlarımızın kendi can ve mal güvenlikleri açısından son derece önemlidir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.