Maldivler yükselen deniz seviyeleriyle başa çıkmak için yüzen bir şehir inşa ediyor
Bu haberi sesli dinle
Sesli okumayı belirlenen oranda dinlerseniz haber gerçek okuma olarak sayılır ve kazanç koruma sisteminden geçerse yazar kazancına eklenir.

Maldivler Cumhuriyeti, 20.000 kişiyi barındıracak kadar büyük bir yüzen şehir inşa etmek için emlak geliştiricisi Dutch Docklands ve mimarlık firması Waterstudio ile ortaklık kurdu. Lüksten doğan diğer projelerin aksine, geliştirme, yükselen deniz seviyeleriyle mücadele için pratik bir çözüm olarak görülüyor.
Maldivler, yüzde 80'i deniz seviyesinden bir metreden daha az yükseklikte olan birçok alçak adadan oluşan bir takımadadır. En kötü senaryoda, yükselen deniz seviyeleri nedeniyle 2100 yılına kadar tüm ülke sular altında kalabilir.
Maldivler'de inşa edilen yüzen şehir, başkentten tekneyle sadece 10 dakika uzaklıkta. Yerel bir tersanede inşa edilecek ve yerine çekilecek olan yaklaşık 5.000 yüzen ev, restoran, okul ve mağazadan oluşacak. Birimler, sürüklenmelerini önlemek için bir su altı gövdesine demirlenir.

Yakındaki mercan resifleri, sakinler tarafından hissedilen hareketi en aza indirmek için doğal bir dalga kırıcı görevi görür.
Şehir aynı zamanda kendi kendine yeterli olacak ve elektriğin çoğu güneş enerjisiyle sağlanacak. Kanalizasyon arıtılacak ve bitki gübresi olarak yeniden kullanılacaktır. Binalar ve evler geleneksel klima yerine Hint Okyanusu'nun derinliklerinden gelen soğuk suyla soğutulacak.
Fiyatlandırma da o kadar da kötü değil, 150.000 $ civarında başlayan bir stüdyo ve yaklaşık 250.000 $ değerinde bir aile evi.
2027 yılına kadar tamamlanması beklenen proje ile şehrin ilk sakinlerini 2024 yılının başlarında karşılaması bekleniyor.
Benzer Haberler
Bu haberin konusuna göre seçilen diğer içerikler de ilginizi çekebilir.
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.