Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 25 Ocak 2024 Perşembe günü saat 16.04’te 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, 13,93 kilometre derinlikte gerçekleşti ve Malatya’nın yanı sıra Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman gibi çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrası kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar, iş yerlerinden ve evlerinden çıkarak güvenli alanlarda toplandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştuğu, ancak can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

Depremle ilgili olarak yetkililerden açıklamalar geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya’da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremde, an itibariyle herhangi olumsuz bir durum yoktur. Saha tarama çalışmalarına başlanmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, “Ekiplerimiz depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiler. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında.” ifadelerini kullandı.

MALATYA VALİSİ GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, deprem nedeniyle Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Yazıcı, “Şu ana kadar 112 Komuta Merkezi’ne herhangi bir yıkım ihbarı alınmadı. Şu an için olumsuzluk ihbarı almadık. Ekiplerimiz sahadaki kontrollerini sürdürüyor.” diye konuştu. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, “Depremi hissedince kesinlikle 5’in üzerinde bir deprem dedik. Şu an arkadaşlarımız, tüm mahallelerimizle irtibat kurmaya çalışıyorlar. Şu ana kadar kendilerine olumsuz bir durum ulaşmadı. Bölgedeki vatandaşlarımız evlerinden dışarı çıkmış durumda. Biz şu an arkadaşlarla teyakkuz halindeyiz.” dedi. Güder, Battalgazi’de 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinde ağır ve orta hasar alan binaların kullanılmadığını, yıkımla ilgili bir bilgi ulaşmadığını da sözlerine ekledi.

AFAD’dan yapılan açıklamada da, “Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, bölgede AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma, polis ve sağlık ekiplerimiz olay yerinde. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir.” denildi.

Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ise, bu depremin 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin artçı sarsıntısı olmadığını, yeni bir deprem olduğunu belirtti. Tüysüz, “Burası 2020’de yaşadığımız 6,8’lik Elazığ depremi ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremi arasında kalan kırılmamış bir fay parçası. Bu fay parçasının üzerine bu iki depremle stres yüklenmiş durumda. Böyle bir depremin beklenen bir deprem olduğunu söyleyebiliriz. Artçıların gelmesi mümkün. 4,5 büyüklüğüne kadar depremler görülebilir.” dedi.

Malatya, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en kötü etkilenen kentler arasında yer alıyor. O depremlerde 50 bin 783 kişi hayatını kaybetmiş, 1393’ü Malatya’da olmak üzere 9 bin 108 kişi yaralanmıştı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.