Macron, Eşi Hakkındaki Asılsız İddiaları Reddediyor

Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşi Brigitte hakkında sosyal medyada dolaşan ve onun erkek olarak doğduğunu ve transseksüel olduğunu iddia eden komplo teorilerini kesin bir dille reddetti. Macron, bu iddiaları “gerçek dışı ve kurgusal” olarak tanımladı.

Macron’dan Net Mesaj

Macron, 2007’de evlendiği ve şu anda 70 yaşında olan eşi Brigitte hakkında bazı sağcı gruplar tarafından yayılan spekülasyonlara net bir yanıt verdi. Macron, bu iddiaların temelsiz olduğunu ve eşinin kadın olarak doğduğunu ifade etti.

Macron, Fransa Anayasası’nda kürtaj hakkını koruma kararı aldıktan sonra Paris’teki Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada “En kötüsü yanlış bilgiler ve kurgusal hikayeler. İnsanlar sonunda bunlara inanıyor ve özel hayatınıza bile müdahale ediyorlar” dedi.

Aile Üyeleri İddiaları Reddediyor

Brigitte’in ilk evliliğinden olan ve genellikle sessiz kalan 40 yaşındaki avukat kızı Tiphaine Auzaine, Paris Match’e verdiği bir röportajda bu “acı verici” söylentilere değindi. Auzaine, “Annemin erkek olduğunu iddia eden sosyal medya paylaşımlarını gördüğümde toplumun durumu hakkında endişelendim. Herkes herkes hakkında her şeyi söyleyebiliyor ve bunu düzeltmek zaman alıyor” dedi.

İddiaların Kaynağı

2021’de YouTube’dan kaldırılan dört saatlik bir videoda, Brigitte Macron’un 1953’te Jean-Michel Trogneux adında bir erkek bebek olarak doğduğu, ancak bu ismin daha sonra erkek kardeşinin adı olduğu iddia edildi. Daily Mail’in haberine göre, videoda ayrıca Brigitte Macron’un ilk eşi André-Louis Auzière’in 2019’da 68 yaşında ölmeden önce aslında hiç var olmadığı, Brigitte’in üç çocuğunu da eşinin doğurduğunu saklamak için belgelerde sahtecilik yaptığı iddia edildi. Video sahipleri, o dönem para cezasına çarptırıldı.

Bu iddiaların ardından Macron ve ailesi, bu tür temelsiz iddiaların kişisel hayatlarına müdahale ettiğini ve toplumun genel düzeyini düşürdüğünü belirtti. Macron, bu tür iddiaların sadece kendisini ve ailesini değil, aynı zamanda toplumun genelini de olumsuz etkilediğini vurguladı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.