Kurtarma Grubunun Kurucusu, Prens Harry ve Meghan Markle'ın Bir Beagle Sahiplenirken Hangi Köpeğin En Çok İhtiyacı Olduğunu Düşündüklerini Söyledi

Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan (aka Meghan Markle), hayvan istismarı iddiasıyla kapatılan ve 7 yaşındaki beagle ile hemen bağlantı kuran bir üreme tesisinden kurtarılan bir köpeğe ev vermeye istekliydiler. Los Angeles merkezli bir kurtarma örgütü BuzzFeed News'e verdiği demeçte, onunla tanıştıklarını söyledi.

Beagle Freedom Project'in başkanı ve kurucusu Shannon Keith Perşembe günü verdiği bir röportajda, "[Harry ve Meghan] beni gerçekten etkiledi" dedi. “Enerjileri çok sevgi dolu ve tatlıydı.” Sussex'lerin yeni köpek arkadaşını, sekiz yavrusuyla birlikte kurtarılan Mamma Mia adlı 7 yaşındaki bir beagle olarak tanımladı. ( Dük ve düşesin sözcüsü, BuzzFeed News yorum yapmak için ulaştığında evlat edinmeyi doğruladı.)

Keith, bu ayın başlarında bir "VIP bağışçısı" ile görüşmeye vakti olup olmadığını soran bir e-posta aldığını ve kiminle konuşacağını bilmeden kabul ettiğini söyledi. Düşes onu kişisel olarak aradı, ancak kendini yalnızca "Meghan" olarak tanımladı - ve Keith, aramanın ardından kiminle konuştuğunu bulmak için Google'da "Meghan aktris Montecito"ya gitmesi gerektiğini söyledi. Telefonda kimin olduğunu tam olarak bilmemesine rağmen, Keith, BuzzFeed News'e ilk görüşme sırasında Meghan ile hemen bağlantı kurduğunu söyledi.

"Ona hayran kaldım" dedi. "Bütün zaman boyunca düşündüm ki, Bu kişi her kimse, o harika, o bizim insanımız."

https://www.instagram.com/tv/ChAFgZhDoO2/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Sussexes'in yeni yavrusu, Cumberland, Virginia'daki Envigo RMS LLC tesisinden kurtarılan 4.000 beagle'dan biri. Indianapolis merkezli şirket, biyokimyasal ve farmasötik bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere hayvan yetiştiriyor ve satıyor ve ABD hükümeti, Hayvan Refahı Yasası'nın korkunç ihlallerini iddia ederek Mayıs ayında buna karşı dava açtı. Dava, Temmuz 2021'den Mart 2022'ye kadar olan dönemde tesiste yapılan beş ABD Tarım Bakanlığı denetiminin ardından açıldı.

Temmuz ayında, Adalet Bakanlığı, şirketi kalıcı olarak kapatmaya ve üreme tesisinde barındırılan tüm köpekleri Humane Society'ye devretmeye zorlayan bir mahkeme emri çıkardı, daha sonra barınaklar ve kurtarma örgütleriyle koordineli olarak ev bulmak için eyaletler arası bir kampanya başlattı. Ülkenin etrafında. Beagle Özgürlük Projesi bu kuruluşlardan biridir.

Keith, Meghan'ın vakfın web sitesinde zaten sahiplenilmeye uygun olarak listelenen hayvanlar hakkında konuşmak için Beagle Özgürlük Projesi ile görüşmeyi başlatmasına rağmen, Keith kendisine dokuz köpeği evlat edinme sürecinde olduklarını söylediğinde çok ilgilendiğini söyledi. Envigo tesisi.

Keith, BuzzFeed News'e “Envigo'yu biliyordu ve [Mia ve yavrularını] duyduğunda 'Aman Tanrım, anneyi evlat edinmeyi çok isteriz' dedi. "Kimse anneyi evlat edinmek istemez."

“[Meghan] en çok bakıma muhtaç olanları kurtarmak isteyen biri” dedi.

Envigo tesisinden gelen teftiş raporları - özellikle Temmuz 2021'deki ilk teftişten gelen ikisi - Mia'nın erken yaşamının dehşetini ortaya koyuyor.

USDA, yedi aylık bir süre içinde 300'den fazla yavru köpeğin bilinmeyen nedenlerle öldüğünü bildirdi - ve tesis, gelecekteki ölümleri önlemek için bu genç köpeklerin neden öldüğünü belirlemek için hiçbir adım atmadı. Kayıtlar, kolayca tedavi edilen koşullara sahip hayvanlara, bakım yerine genellikle ötenazi yapıldığını ortaya koydu. Hayvanlar için dışarıda bırakılan yiyeceklerde her türden böcek ve böcek larvalarının yaşadığı bulundu. Raporda, köpeklerin tutulduğu muhafazaların aşırı kalabalık ve korkunç durumda olduğu, müfettişlerin, pençeleri ve bacakları ağıllarının çatlamış ve hasarlı zeminine sıkışan hayvanları gözlemlediklerini belirtti. Teftiş raporu ayrıca, hükümet yetkililerinin binada bulunduğu beş saat boyunca köpeklerin tutulduğu binalardaki sıcaklığın neredeyse 90 dereceye ulaştığını belirtiyor. hayvanların “rahatsızlık, uyuşukluk ve stres” yaşamasına neden olur. (Envigo çalışanları klimanın bozulduğunu söyledi, raporda belirtildi.)

Keith ve Meghan bu ayın başlarında konuştuklarında Keith, Meghan'ın ailesinin Montecito'ya "yerleşmiş" hissettiğini ve hayatlarına başka bir köpek getirmek istediğini söyledi. Ailenin diğer iki kurtarma köpeğinden (aynı zamanda bir beagle olan Guy ve siyah bir Labrador av köpeği olan Pula) ve Meghan tarafından bir mezbahadan kurtarılan tavuk sürüsünden bahsettiler. Keith, bu ilk görüşmede, Meghan'ın "gerçek anlaşma" olduğunu bildiğini ve organizasyonlarından evlat edinme olasılığına "süper hevesli" olduğunu söyledi.

Keith, "Bunu çok uzun zamandır yapıyorum, koruyucular ve evlat edinenler için sıkı bir sürecim var" dedi. "Ben de bağırsaklarımı çalıştırıyorum. İnsanlarla tanıştığımda, sadece biliyorum. Bu işe yarayacak ya da yürümeyecek."

Keith, dük ve düşesin 11 Ağustos'ta Los Angeles'a Mia ile tanışmak için "alçakgönüllü ve sıradan" bir ziyarette bulunmasının doğru olduğunu söyledi.

“Buraya geldiklerinde onlara aşık oldum” dedi.

Mia ve Sussex'ler arasında hemen bir bağlantı olduğunu söyledi ve içeri girdikten birkaç saniye sonra düşes, köpeği selamlamak için yere inerek Keith'in potansiyel evlat edinme “testlerinden” birini geçti.

Keith, "Mia az önce onlara koştu, daha önce hiç yapmadığı bir şey - oldukça bastırılmış, travma geçirmiş - ve Meghan hemen onunla birlikte yere indi ve sevgisini vermeye başladı," dedi Keith.

Harry bir kanepeye oturduğunda ekledi, "Mia ona doğru koştu, patilerini dizlerine koydu ve gözlerinin içine baktı." Keith, Harry'nin araştırmasını yaptığını ve Mia ile yavrularını Doğu Kıyısı'ndan Kaliforniya'ya götüren gönüllü arkadaşı Malina Shirley'i sorularla biberlediğini söyledi.

Keith, "Çenesindeki yumruyu, biyopsi gerekip gerekmediğini, aşklarını, hoşlanmadıklarını sordu" dedi. “Gerçekten iç açıcıydı, [potansiyel bir evlat edinicinin] sormasını isteyeceğiniz her şeydi ve sonra biraz.”

Shirley, Harry ve Meghan eve girer girmez bunun "özel bir şey" olduğunu ve "olması gerektiğini" bildiğini söyledi. “Mamma Mia çok heyecanlıydı, çok mutluydu.”

Keith, Sussex'lerin bahçede Mia ile kendi başına biraz zaman geçirdiklerini ve Meghan eve geri döndüğünde köpeği kucağında taşıdığını söyledi. "Öyleydi," dedi Keith.

Evlat edinme işlemini tamamladıktan sonra, Harry durduğunda, köpek kurtarma köpeklerinin bulunduğu arka bahçedeki binanın etrafını kokluyordu çünkü çift, Mia ile birlikte ayrılmak üzereydi.

Keith, “Henüz çıkamayız, orada istediği bir şey var, en sevdiği oyuncağı falan var mı?” dedi. Shirley, "Mamma Mia'nın o arka evde bir şey istediği konusunda çok kararlıydı," diye ekledi.

Hepsi binaya girdiler ve Mia hemen köpek oyuncaklarıyla dolu bir konteynere gitti. Shirley, "Oyuncak kutusuna eğildim ve o küçük burnunu içeri soktu," dedi. Shirley'nin California'ya yaptıkları kır gezisinde ona verdiği bir tilki oyuncağını bulana kadar etrafta dolaştı. “Dışarı çıktı ve kendisiyle çok gurur duydu” dedi.

Harry sevindi, dedi Keith. “Biliyordum, bu odada bir şey istediğini biliyordum” dedi. Artık eve gidebiliriz çünkü oyuncağı onda.”

“Çok hassas ve sezgiseldi” dedi. “O noktada, onun en iyi eve sahip olacağını biliyordum.”

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.