Koronavirüs İran'a Sıçradı: Iğdır'lılar Dikkat!

Koronavirüs İran'a Sıçradı: Iğdır'lılar Dikkat!

İran'daki ilk koronavirüs vakaları ölümle sonuçlandı. Kum kentinde koronavirüs tespit edilen iki kişi hayatını kaybetti.

Rusya, salgın nedeniyle Çin vatandaşlarına geçici olarak seyahat yasağı getirdi. Dünyanın birçok ülkesine yayılan koronavirüs salgını İran'a da sıçradı. İran'da koronavirüs tespit edilen iki kişinin hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Kum kentindeki üniversite hastanesinin yöneticisi, "Yeni koronavirüsün teşhis edildiği iki İranlı, solunum hastalığından öldü" dedi.

İran hükümet sözcüsü Ali Rabey, daha önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Kum kentinde iki kişide koronavirüs tespit edildiğini duyurmuştu. Söz konusu kişiler karantinaya alınmıştı.

Rusya'dan Çinlilere giriş yasağı

Öte yandan Rusya, koronavirüs salgını nedeniyle Çin vatandaşlarının ülkeye girişini geçici olarak yasaklama kararı aldı. Başbakan Mihail Mişustin, Perşembe günü itibarıyla Çin'den Rusya'ya iş, turistik ya da eğitim amaçlı tüm girişlerin yasaklanacağını açıkladı.

Rusya, Çinliler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir ülke. 2019 yılında 2 milyon 300 bin Çin vatandaşı Rusya'ya iş, eğitim veya turistik amaçla seyahatte bulundu. Ayrıca inşaat ve tarım alanlarında da çok sayıda Çinli Rusya'da özel çalışma izniyle istihdam ediliyordu.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri