Kentsel dönüşüme yönelik yeni destek paketi açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni yapıların ve kentsel dönüşüm projelerinin finansmanını sağlamak için bir paket hazırladı. Bu paket kapsamında, kişi başına en fazla 1 milyon 250 bin lira finansman sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projeleri ve yeni yapıların finansmanına yönelik çalışmaları kapsamında hazırladıkları yeni finansman paketinin ayrıntıları açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, riskli alanlarda yer alan veya kendisi riskli olan yapıların kentsel dönüşümüne destek sağlanarak kentsel dönüşümün hızlandırılması ve muhtemel doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunması hedeflendiği belirtildi.

Hazırlanan finansman paketi, kişi başına 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman sağlanmasını öngörüyor. Ayrıca, finansman maliyetinin 840 baz puana kadar olan kısmı da karşılanacak.

Ayrıca, Hazine destekli kefalet sistemi (KGF) kapsamına kentsel dönüşüm projeleri de dahil edilecek. Bu sayede, yüklenici ve konut üreticisi firmaların uygun koşullarda finansmana erişimleri sağlanacak.

Bu yeni finansman paketi kapsamında, Hazine destekli kefalet sistemi (KGF) tarafından uygulanan tazminat oranı %7'den %9'a yükseltilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ

Bakan Kurum, yayımladığı mesajda, kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak adımlar attıklarını ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yeni bir döneme girildiğini belirtti. Kredi limitini 600 binden 1 milyon 250 bine çıkararak, 0.79 faizle ve 10 yıl vadeyle 1 milyon 250 bin lira kredi imkanı sağlandığını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine destekli kefalet sisteminin kentsel dönüşüm sürecine dahil edildiğini belirterek, yüklenici ve konut üreticisi firmaların uygun koşullarda finansmana erişimlerinin sağlanacağı desteği sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Kurum, bu destekle birlikte kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması ve daha güvenli bir yapı stokunun oluşturulması hedefleniyor.

Bakan Kurum'un açıklamalarına göre, kentsel dönüşüm yapacak müteahhitler için ilk kez teşvik sağlanacak. 250 milyona kadar kredi imkanı, 12 ay ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak sunulacak. Bu teşviklerle birlikte kentsel dönüşüm sürecine olan ilginin artması ve sektörün canlanması hedefleniyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.