Kedi ve Köpek Bakımı Nasıl Yapılır.

Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kedi besleyenler düzenli bir şekilde kedi bakımını yapmalıdırlar. Peki, kedi bakımı nasıl yapılır? Bu konu hakkında neler biliyorsunuz. Biz bu konu hakkında detaylı bilgilere makalemizde yer vereceğiz. 

O halde makalemizin devamını mutlaka okumalısınız.  Kedilerin tüyleri bulunduğu için tüylerinin belli aralıklarla temizlenmesi ve ardından taranması gerekmektedir. Tüylerinin düzenli bir şekilde temizlenmemesi kedilerin bu tüyleri yutması halinde bu durum kedinize zarar verebilir. Bazı kediler tüylerinin taranmasını ve temizlenmesini sevmezler. Bunu için kedi henüz küçükken bunu yapmalı ve kedinizi bu duruma alıştırmalısınız. 

Aynı zamanda kedinizi evinizde besliyorsanız düzenli bir şekilde bakımını yapmanız ve tüylerini taramanız evinizin de temiz kalmasını sağlayacaktır. Bu aynı zamanda sizin sağlığınızı da etkilemektedir. 

Evde kedi besliyorsanız 2-3 günde bir mutlaka kedinizin tüylerini temizlemeli ve ardından tarama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Birçok çeşit kedi bulunmaktadır ve her birinin cinsi farklı olabilmektedir.  Bazılarının cinsine göre tüyleri daha az olmaktadır. Bu sebeple bu kedilerin bakımını 4-5 güne çıkarabilirsiniz. Scottish foldlar bakımı zor ve titizlik gerektiren kedilerdir. Bunun için düzenli bir şekilde bakımları yapılmalıdır. Scottish fold fiyatları 2000-3000 arasında değişiklik göstermektedir.

Kedi Nasıl Yıkanır?

Kediler suyu sevmeyen hayvanlardır. Fakat mutlaka düzenli bir şekilde yıkanmalı ve temizlenmelidir. Özellikle evinizde besliyorsanız mutlaka yıkamanız şarttır. Kediniz için öncelikle kedi şampuanı almanız gerekmektedir. 

Kedi şampuanı ile kedinizin tüylerini ve kendisini güzel bir şekilde yıkayıp ardından kurulamanız gerekmektedir. En son olarak kedilerinizin tüylerini taramalısınız. Bu esnada dökülen tüyler tarağa gelecek ve evinize kedi tüyü dökülmeyecektir. Kedinizi yıkarken suyun sıcak olmamasına ve ılık olmasına dikkat etmelisiniz. Kedinizi haftada 2-3 defa yıkayabilirsiniz.

Kedinizi yıkarken nazik davranmalı ve onu korkutmamalısınız. Çünkü kediler su sesinden ürkebilmektedir. Bu yazımızda kedi nasıl yıkanır konusu hakkında sizlere bilgiler aktardık. Şimdi ise köpek bakımında dikkat edilmesi gerekenler konusundan sizlere bahsedeceğiz

Köpek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek bakımında dikkat edilmesi gereken özellikler bulunmaktadır. Şimdi sizlere köpek bakımında dikkat edilmesi gerekenleri açıklayacağız. 

• Köpeklere mutlaka düzenli bir şekilde idman yaptırmanız gerekmektedir. Bu köpeğin ihtiyaçları arasındadır. Köpeğinizi günde 2 defa dışarı çıkarmalısınız
• Köpeklerin tuvalet eğitimine dikkat etmeniz gerekmektedir. Günde 2-3 defa dışarı çıkarmalısınız ki köpeğiniz tuvalet ihtiyacını dışarda gidersin.
• Köpeğinizin aşılarını düzenli bir şekilde yaptırmalısınız. Asla eksik aşısı bulunmamalıdır. Bu sizin ve çevrenizdeki kişilerin sağlığı için büyük önem taşımaktadır.
• Köpeğinize mamasını kendi çanağına koymalısınız.
• Köpeğinizi mutlaka düzenli bir şekilde fırçalamalısınız. Fırçalama yapmak aynı zamanda köpeğinizin de hoşuna gidecek ve köpeğiniz rahatlayacaktır.
• Köpeklerin banyosunu düzenli bir şekilde yaptırmanız gerekmektedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri