KARGAKAR ARDAHAN'A KABUS GİBİ ÇÜKTÜ

KARGAKAR ARDAHAN'A KABUS GİBİ ÇÜKTÜ

Ardahan da kargaların istilasına uğradı. Toplu halde gökyüzünde uzun süre uçan kargalardan bir bölümü, havanın kararması ile yapıların çatısında tünerken, bir bölümü da çevredeki ağaçlara konuyor.

Ağaçların ve yapıların tepesi ise kuşlardan görülmez hale geliyor. Güneşin battığı anlarda ortaya çıkan binlerce karganın beraber uçtuğu anlar, enteresan görüntüler oluşturuyor. Kentte yaşayanlar, karga istilasından endişe duyduklarını, çıkardıkları sesten de rahatsız olduklarını dile getirdi.

“DOĞADA MEYDANA GELEN DENGESİZLİKLER KARGALARA CİDDİ BİR AVANTAJ SAĞLADI”

Haber Tahir Kavri-Iğdır

Biyolog ve çevre mühendisi Kayatürk, “Son zamanlarda merak edilen en önemli konulardan biri, kargaların popülasyonundaki büyük artış. Ekosistemdeki zorlaşan biyotik ve abiyotik faktörler, bu koşullara uyan canlıların tür sayısının artmasına sebebiyet verir.

Kargalarda gerek beslenme gerek tüy yapısı gerek renk yapısı gerekse yuvalanma ve yaşam biçimi olarak Ardahan iklimine oldukça uyum sağlamaktadır. Dolayısıyla son birkaç senedir doğada meydana gelen dengesizlikler kargalara ciddi bir avantaj sağlamıştır. Bu avantaj sonucunda kargalar daha fazla beslenmiş ve daha fazla üremiştir. Zaten atalarımız, bir manide ‘Ardahan senin işin, belli olmaz yazın kış aylarında; kargadır kuşun, hurmadır yemişin’ diyerek kargaların Ardahan’daki hakimiyetini belirtmişlerdir” dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri