Kaliforniya Otoyoluna Bir Kamyonun Binlerce Domatesi Dökmesiyle Üç Kişi Yaralandı

Pazartesi günü Kuzey Kaliforniya'da bir teslimat kamyonu, başka bir araçla çarpıştıktan ve orta bölmeye çarptıktan sonra binlerce domatesi bir otoyola döktü.

Vacaville'de Interstate 80'in batı şeritlerinde saat 05.00 sıralarında meydana gelen kazada üç kişi yaralandı. California Otoyol Devriyesi Görevlisi Jason Tyhurst, BuzzFeed News'e, kamyon orta bölmeye çarptığında domateslerin doğuya giden şeritlere döküldüğünü söyledi.

"Doğuya giden arabalar bir domates denizine rastladı," dedi. "Sıkışmaya başladılar ve bu bir zincirleme olaya neden oldu."

Dört araç doğu yönüne, üç araç ise batıya giden şeritlere çarptı. Tyhurst, hafif yaralanan kamyon şoförü de dahil olmak üzere üç kişinin hastaneye kaldırıldığını ve başka bir arabadan biri ağrıdan şikayet eden ve diğerinin bacağı kırılan iki kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Kaliforniya Ulaştırma Bakanlığı temizlik yaparken sürücülere bölgeden uzak durmaları tavsiye edildi. Doğuya giden şeritler, kazadan altı saat sonra tamamen yeniden açıldı.

Kaliforniya, ülkenin işlenmiş domateslerinin %90'ından fazlasını ve küresel işlenmiş domateslerin neredeyse yarısını üretiyor. California Domates Yetiştiricileri Birliği'ne göre, bunun gibi kamyonlar tipik olarak yaklaşık 300.000 domatese eşit olan 50.000 pound'a kadar domates taşıyor.

Tyhurst, bölgedeki köy yollarında kamyonlardan dökülen domateslerin olağandışı olmadığını, ancak bu kazanın ölçeği ve büyük bir otoyol üzerindeki konumu unutulmazdı. "Bunun gibi birçok arama yaptım" dedi. "Bu, trafiği en kötü şekilde mahvetti."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.