Kadıköy'de ambulans ceza tartışması

İstanbul Kadıköy'de polis ekipleri, usulsüz çakar ve siren kullanan araçlara yönelik denetim yaptı. Durdurulan bir hasta nakil ambulansının içinde hastası olmadığı ve zorunlu haller dışında geçiş üstünlüğünü kullandığı gerekçesiyle 690 lira para cezası kesildi. Bu durum, "Acil vakaya gidiyorsa ne olacak?" sorusunu akıllara getirdi.

Olay, 24 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 12.00 sıralarında Kadıköy D-100 karayolu Kozyatağı TEM katılımında meydana geldi. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüz çakar ve siren bulundurarak emniyet şeridini kullanan sürücülere yönelik denetimler yaptı. Denetimlerde kurallara uymayan sürücülere de ceza yazıldı.

Denetimler sırasında çakar ve siren kullanan Mavi Hasta Nakil ambulansları da durduruldu. Ekipler denetim noktasında durdurdukları hasta nakil ambulansının içinde hasta olup olmadığını kontrol etti. Hastası olmayan ve zorunlu haller dışında geçiş üstünlüğünü kullanan sürücüye 690 lira para cezası uygulandı.

Ambulans şoförü, cezaya itiraz ederek, "Acil vakaya gidiyorduk, hastamızı almaya gidiyorduk. Çakar ve siren kullanmamızın sebebi buydu. Bu cezayı haksız buluyorum." dedi. Polis ekipleri ise, "Hasta nakil ambulansları, sadece hastayı taşıdıkları zaman geçiş üstünlüğü kullanabilirler. Hastayı almak için giderken veya boş dönerken çakar ve siren kullanamazlar. Bu yasalara aykırıdır." şeklinde karşılık verdi.

Bu arada, denetimlerde emniyet şeridini kullanan 3 otomobil sürücüsüne de toplam 19 bin 317 lira ceza kesildi. Emniyet şeridini kullandığı için 6 bin 439 lira ceza yazılan sürücü, "Emniyet şeridinde 5 metre navigasyonun azizliğine uğradık ama yapacak bir şey yok. İhlal ihlaldir. Biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.