Japonya'da 7.4'lük deprem: Tsunami alarmı verildi, artçı depremler devam ediyor

Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaletinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle kıyı bölgeler için tsunami alarmı verildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), yerel saatle 16.06'da İşikawa'nın Noto Yarımadasında 5,7 ve 16.10'da da sığ derinlikte 7,4 büyüklüğünde depremler meydana geldiğini duyurdu.

Deprem nedeniyle bölge genelinde tsunami uyarısı yapıldı. Buna göre bölge sahiline yerel saatle 17.00 öncesinde 3 ila 5 metre arası yükseklikte dalgaların ulaşabileceği tahmininde bulunuldu.

Sarsıntı İşikawa genelinde, yakındaki Fukui ve Niigata dahil çevre eyaletler ile başkent Tokyo ve çevresinde hissedildi.

JMA, kıyı bölgelerde yaşayan sakinlere yüksek bölgelere ve binaların üst katlarına sığınma çağrısı yaptı.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, deprem nedeniyle üzüntü duyduğunu ve hükümetin hasar tespit çalışmalarına başladığını duyurdu.

Depremde can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Artçı depremler devam ediyor

USGS'de yer alan verilere göre Noto yarımadasında meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremin ardından 6.2, 5.2, 5.4 ve 5.6 büyüklüğünde artçı depremler de meydana geldi. Depremlerin yerin 10 kilometre altında meydana geldiği ifade edildi.

Japonya, deprem ve tsunami riski yüksek bir ülkedir. 2011 yılında meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki deprem ve tsunami felaketi sonucunda 25 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkenin deprem ve tsunami riski yüksek bölgelerinde yaşayanların deprem ve tsunami uyarılarına dikkat etmesi gerektiğini açıkladı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.