İYİ Parti, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday göstereceğini açıkladı

Dün, Altılı Masa'nın liderleri ilk kez Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir araya geldi. Toplantı, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yaklaşık 6 saat boyunca sürdü.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin liderleri olarak ortak bir anlayışa vardıkları belirtildi. Bu anlayış, 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak bir Cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritasını kapsıyor. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarına bilgi verecekleri ve nihai açıklamanın 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Bu açıklamayı yapmak için liderler, yeniden Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya geleceklerini söylediler. Açıklamada ayrıca, kamuoyuna saygı duyulduğu belirtildi.

Dün yapılan Altılı Masa toplantısıyla ilgili olarak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti içindeki Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerini bilgilendirdi ve toplantının değerlendirmelerini aldı.

Toplantının ardından, Meral Akşener parti genel merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında, İYİ Parti'nin Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili kararını açıklamak üzere kameraların karşısına geçti.

Akşener, İYİ Parti lideri olarak şunları dile getirdi:

"En başta belirtmek istediğimiz şey, İYİ Parti'nin bir dayatmaya mecbur bırakıldığıdır. Ölüm ile sıtma arasında tercihe zorlanmıştır. Ancak biz kişisel ikbal hesapları için üretilmiş siyasetin hınk diyicisi olmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz."

"Ben ve arkadaşlarım, ilk günden beri aynı kararlılıkla durmaktayız. 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduğumuz gibi, bugün de durmaktayız. 2010'da durduğumuz yerde bugün de aynı kararlılıkla durmaktayız."

AYNI YERDE DİMDİK DURUYORUZ

"2015'te milletin canına kıyanların karşısında durduğumuz gibi, bugün de durmaktayız. 2018'de milletimizi iki yumruk arasına alanların karşısında durduğumuz gibi, bugün de aynı yerde dimdik durmaktayız. 2020'de milletin tercihlerini hiçe sayanların karşısında durduğumuz gibi, bugün de aynı yerde kararlılıkla durmaktayız."

KİRLİ PAZARLIKLARA DİRENEREK GELDİK

"2023'te milletimiz Cumhuriyetimizin yıpratılan değerleri, demokrasimiz ve hürriyetimiz için mücadele ederken, 'ceketimi assam seçilirim' diyenlerin karşısında durmaktayız. Bizim yolumuz dün de aynıydı, bugün de aynı olmaya devam ediyor. Mücadelemiz ülkemizin geleceği için ve milletimizin hakları için."

Biz adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesi için geldik. Milletimiz için hizmet etmek için geldik. Bu yolda ne kadar zorluk ve engel çıkarılacak olursa olsun, biz yolumuzdan asla geri adım atmayacağız. İYİ Parti olarak, Türkiye'nin huzur ve refahı için çalışmaya devam edeceğiz.

İKİ İSİM ÖNERDİK

Dün yapılan toplantıda, Altılı Masa liderleri olarak ortak Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunu tartıştık.

Dün yapılan toplantıda, 5 siyasi parti ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek için bir araya geldiler ve sonuç olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı önerildi.

Biz İYİ Parti olarak son 3 yılı aşkın süredir sokaklarda, dükkânlarda ve meydanlarda halkın yoğun teveccüh gösterdiği ve kamuoyu araştırmalarında da açık ara önde gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşlerimizi defalarca dile getirdik. Ancak dünkü toplantıda karar verme sürecinde, diğer partilerin dayatması sonucu bu görüşümüz göz ardı edilerek farklı bir isim ortak aday olarak açıklandı. Bu durum bizim açımızdan kabul edilebilir değildir.

Bu iki isim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'tı.

ÇABAMIZ REDDEDİLDİ

Ayrıca aday belirleme sürecinin sağlıklı yönetilmesi için, her bir siyasi partinin ayrı ayrı belirleyeceği araştırma şirketlerinin yapacağı çalışmalar ışığında, ortak bir cumhurbaşkanı adayının veriye dayalı, rasyonel ve objektif bir yöntemle belirlenmesi önerimiz de bulunmaktaydı. Ancak ne yazık ki bu önerilerimiz masadaki diğer paydaşlar tarafından kesin bir biçimde reddedildi. Milletimizin haklı beklentilerini masadaki kararlarla yansıtmaya çalıştığımız önerilerimiz reddedildi. Sonuç olarak 6'lı masanın son toplantısında bir "anlayış"a varıldı.

Elde ettiğimiz sonuçlar, kişisel hırsların Türkiye'nin önüne geçtiğini gösterdi. Kişisel ajandalar uğruna söylenen yalanlar, milletimizin kazandığı büyük hakikate tercih edildi. Küçük hesaplar peşinde koşarak büyüyen yenilgiler, 85 milyonun kazandığı kutlu bir zaferi gölgede bırakmaya çalıştı. Bu durum bize, ülkemizin gerçek anlamda milli birlik ve beraberlik ihtiyacı olduğunu bir kez daha hatırlattı.

ALTILI MASA NOTER MASASI OLDU

İYİ Parti olarak; her zaman milletimizin ve memleketimizin menfaatlerini göz önünde bulundurduk. Parti çıkarları, şahsi hedefler ve siyasi hesaplar uğruna, asla milletimizden vazgeçmedik. Zorlu süreçlerde, dik duruşumuzdan taviz vermedik. Her türlü hakarete, iftiraya ve linç kampanyalarına maruz kaldık ama asla yıkılmadık. Tüm bunlara rağmen, yılmadan, usanmadan mücadelemizi sürdürdük ve milletimize hizmet etmek için var gücümüzle çalıştık. Ancak, ne yazık ki, tüm çabalarımıza rağmen istediğimiz sonuçları alamadık.

Üzülerek ifade etmeliyim ki, sonuçta 6'lı masa, millet iradesini yansıtmak yerine tek bir adayın tasdik edilmesi için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Diğer seçenekler görmezden gelinerek alınan bu karar, demokratik sürece gölge düşürmüştür.

Bu masanın artık amacı, milletimizin haklı taleplerini karşılamak yerine, kişisel çıkarların korunmasını sağlamak haline gelmiştir. Bu kabul edilemez ve milletimize saygısızlıktır. Biz, halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz ve onların umutlarını hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin geleceğini, sadece birkaç kişinin kontrolüne bırakmayacağız. Milletimizin iradesine ve isteklerine saygı duyacağız ve onların haklı taleplerini savunmaya devam edeceğiz.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A ÇAĞRI

Ülkemizi krizlerle boğuşan, çarpık bir sisteme teslim etmeyeceğiz. Biz hep “Millet İçin, Güç İçin” diyeceğiz. Bu zorlu süreçte, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunmak istiyorum. Siz bu milletin özgür iradesiyle seçildiniz. Tüm iftira ve saldırılara rağmen dimdik ayakta kaldınız.

Ne mutlu size ki; Milletimiz, gayretlerinizi takdir etti, yanınızda durdu. Milletimiz, samimiyetinizi gördü, takip etti. Milletimiz, sizleri sevdi, destekledi. Ve bugün de; çok önemli bir dönemeçte, yeniden göreve çağrıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.