İsrail Tank Atışı ile TRT Arapça Ekibini Hedef Aldı, Kameraman Yaralandı

Gazze'de İsrail ordusu tarafından düzenlenen tank atışında TRT Arapça ekibi hedef alındı. Saldırıda bağımsız kameraman Sami Şahada yaralandı, TRT Arapça muhabiri Sami Berhum ise yara almadan kurtuldu.

Saldırı Nerede ve Nasıl Gerçekleşti?

İsrail ordusu, 11 Nisan 2024 günü Gazze'nin Nuseyrat Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenledi. Saldırıda bölgedeki gelişmeleri takip eden bir grup gazeteciyi de hedef aldı. Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, TRT Arapça ekibi de bu grup gazeteciler arasındaydı. Tank atışı sonucu bazı gazeteciler yaralandı.

Yaralanan Gazeteciler Kimler?

Deyr el-Belah'teki Aksa Şehitleri Hastanesi'nden gelen bilgilere göre, saldırıda kameraman Sami Şahada ayağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. TRT Arapça muhabiri Sami Berhum ise hafif yaralı olarak kurtuldu. Gazeteci Muhammed es-Savalihi'nin de sağ elinden yaralandığı ifade edildi.

TRT Genel Müdürü'nden Tepki

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, saldırıya sert tepki göstererek şunları söyledi: "Katil İsrail, Nuseyrat Kampı'nda TRT Arabi ekibimizin aracını hedef aldı. Maalesef freelancer kameramanımız Sami Şahada ayağını kaybetti, şu an ameliyatta. Muhabirimiz Sami Berhum’un durumu çok şükür iyi. Hiçbir ahlaki, hukuki, insani sınırı olmayan İsrail vahşetini lanetliyorum."

AK Parti Sözcüsü'nden Kınama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı ve şunları söyledi: "Gazze Şeridi’nde Filistinlileri acımasızca katleden İsrail ordusunun, bölgedeki insani durumu dünya gündemine taşıyan basın mensuplarını hedef almasını bir kez daha lanetliyoruz. Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yaparken İsrail tarafından hava saldırısına uğrayan TRT Arabi ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan muhabir Sami Şahada’ya şifa diliyoruz."

Saldırıya Tepkiler

Bu saldırı, Filistin ve uluslararası kamuoyundan da tepki çekti. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş İsrail'i kınayarak soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Gazetecilere Saldırılar

Bu saldırı, İsrail'in Gazze'de gazetecilere yönelik saldırılarının son örneği. İsrail ordusu daha önce de birçok kez Filistinli gazetecileri hedef almış ve bazı gazetecilerin ölümüne neden olmuştu.

Saldırının Arka Planı

İsrail, 10 Nisan 2024 günü Gazze Şeridi'ne "sürpriz bir askeri operasyon" başlatmıştı. İsrail'in evleri, camileri ve yolları hedef alan saldırılarında çok sayıda Filistinli ölmüş ve yaralanmıştı.

İsrail'in TRT Arapça ekibine yönelik saldırısı, uluslararası hukuku ve basın özgürlüğünü açıkça ihlal eden bir saldırıdır. Bu saldırının sorumlularının cezalandırılması ve Filistinlilere yönelik saldırıların son bulması için uluslararası toplum tarafından gerekli adımlar atılmalıdır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.