İsmailağa ile Taliban bir araya geldi

İsmailağa Cemaati'ne bağlı İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından ümmet birliği için dini liderleriyle görüşmelere devam ediyor. İDDEF, son olarak Afganistan İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani ile bir araya geldi.

İDDEF, kendisini "İsmailağa Cemaati'nin yurtdışı hizmet birimi" olarak tanımlıyor ve Afganistan'da Taliban hükümeti ile işbirliği ve projeler üstlenme çabalarına devam ediyor. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, "Ülkede yapılan çalışmalar ve ileriye dönük hedefler hakkında istişareler yapılarak ümmet birliği için dualar edildi" ifadeleri kullanıldı.

İDDEF, kamuoyunda Sakarya'daki depremzede çocukların annelerinden ayrılarak tarikat yurduna yerleştirildiği iddialarıyla gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu. Ancak dernek, "kamu yararına çalışan dernek" statüsüne alındı ve bağışlarda vergi indirimi gibi bir dizi kolaylık sağlandı.

Afganistan'da İDDEF heyeti, İçişleri Bakanı Hakkani ile yapılan görüşmenin yanı sıra Enerji Bakanı Molla Abdüllatif Mansur ile de bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında, "temeli atılacak yetimhane ve diğer çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu" denildi.

İDDEF'in Afganistan'daki bu görüşmeleri, cemaatin uluslararası ilişkilerdeki rolünü ve çeşitli projeleri ele almasının yanı sıra, ülkedeki siyasi ve insani durumu da yansıtmaktadır. İDDEF'in Afganistan'daki etkisi ve faaliyetleri yakından takip edilmeye devam ediyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.