Irak'ın kuzeyinde terör saldırısı: 5 şehit, 8 yaralı

Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik Pençe-Kilit Harekatı kapsamında bir üs bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sızma girişimini engelleyen güvenlik güçlerinin 12 teröristi etkisiz hale getirdiğini, bölgedeki operasyonların devam ettiğini bildirdi.

MSB’den yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımızın şehit olduğu, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımızın da yaralandığı belirtildi. Yaralıların hastaneye sevk edildiği ve tedavilerine başlandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Pençe-Kilit Harekatı, Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’nın barınma ve lojistik alanlarına yönelik olarak 2022 yılında başlatılan Pençe serisi operasyonların devamı niteliğinde. Pençe-Kilit Harekatı, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde yürütülüyor. Bu bölgeler, terör örgütünün Kandil’e giden yollarını ve sınır hattındaki geçiş noktalarını kontrol ettiği stratejik yerler olarak biliniyor.

Pençe serisi operasyonlarla terör örgütü PKK’ya büyük darbe vuruldu. MSB verilerine göre, operasyonlar kapsamında bugüne kadar 831 terörist etkisiz hale getirildi, bin 281 adet silah ele geçirildi, bin 407 mağara yıkıldı. Operasyonlarda, teröristlerin kullandığı sığınak, barınak, depo, silah mevzii, roketatar, havan, doçka, uçaksavar, tanksavar, el yapımı patlayıcı (EYP) gibi çok sayıda malzeme imha edildi.

Pençe serisi operasyonlarla, terör örgütünün Kuzey Irak’taki en önemli kampları olan Sinat-Haftanin, Zap-Hakurk, Avaşin-Basyan ve Metina bölgeleri kontrol altına alındı. Bu bölgelerde, teröristlerin sınır hattına yaklaşmasının önüne geçildi, sınır güvenliği sağlandı, terör örgütünün lojistik ve finans kaynakları kesildi, teröristlerin sığınma alanları daraltıldı.

Operasyonlarda, kahraman Mehmetçik, zorlu arazi ve iklim koşullarına rağmen teröristlerin kullandığı mağaralara tek tek girerek, bölgeyi teröristlerden temizliyor. Operasyonlara, komandoların yanı sıra F-16, F-4, ATAK, ANKA, BAYRAKTAR, HÜRKUŞ gibi hava unsurları da destek veriyor. Operasyonlar, terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığına son verilinceye kadar devam edecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler