Iğdır'ın Yeni Milletvekili Cantürk Alagöz Oldu

20. Denem Milletvekili Sayın Adil Aşırım, Iğdır'a ayağının tozuyla gelerek Cantürk Alagöz'a çalışmaya katkı sağlandı.

Iğdır'ın yeni Milletvekili Cantürk Alagöz Oldu.

Cantürk Alagöz, Iğdır'ın yeni milletvekili olarak seçilmiştir. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği için AK Parti'den 1. sıra milletvekili adayı olarak seçilmiş ve Iğdır'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil etmektedir.

Cantürk Alagöz, hedeften önce Iğdır'da yoğun bir çalışma yürüterek köyleri ve ilçeleri dolaşmış ve AK Parti'nin çalışmalarını ve kullanacağı projeleri hakkında Iğdır halkını bilgilendirmiştir.

Cantürk Alagöz Kimdir? Tanıyalım...

Cantürk Alagöz, 1969 yılında Iğdır'da doğmuştur. İlk ve orta ofisini Iğdır'da bulunduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi'nde Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Yüksek öğretimi yine Hacettepe Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

İş yaşamı 1996 yılında özel bir şirkette başlayan Cantürk Alagöz, daha sonra Redokslab adlı bir firmada bulunmuş ve 2004 yılında bu şirkete ortak olmuştur. Redokslab, analitik cihaz yedek parça, sarf malzemeleri ve teknik servis desteği konusunda Türkiye ve bölge ülkelerine hizmet vermektedir.

Cantürk Alagöz, Redokslab'daki tecrübelerini diğer sektörlere de anlatan 2016 yılında Keymen İlaç şirketini satın almıştır.

Keymen İlaç, Türkiye'nin aşılama amacını güden bir şirkettir ve Covid-19 ile mücadelede Sinovac'ı Türkiye'ye kazandıracak önemli bir rol oynamıştır. Ayrıca Keymen İlaç, Covid-19 aşısının faz 3 klinik çalışmalarını gerçekleştirerek Türkiye ve dünya çapındaki aşı yükünü karşılamaktadır.

Cantürk Alagöz, Redoks, Keymen İlaç ve diğer işletmeleri Alagöz Holding çatısı altında toplamıştır. Ayrıca sosyal sorumluluk gövdeleri ve spor dallarına verildiğinde artık tanınmamaktadır.

Nisan 2021'den bu yana Alagöz Holding Iğdırspor Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Cantürk Alagöz, evli ve iki çocuk babasıdır ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
10 May 2024 12:04 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
1 May 2024 15:10 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
30 Nis 2024 3:51 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
28 Nis 2024 16:26 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri