Iğdırda: Kar Yağışı Uyarısı

Iğdır'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 24 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Çığ tehlikesine karşı vatandaşlar uyarıldı, ayrıca bölgede buzlanma, don olayı ve sis beklentisi bulunuyor.

Iğdır'da son günlerde etkili olan kar yağışı, şehir merkezi ve çevresinde ulaşımı olumsuz etkiliyor. Dün öğle saatlerinde başlayan karla karışık sağanak yağış, gece boyunca kar yağışına dönüştü ve sabah saatlerinde etkisini artırarak devam etti. Şehir merkezindeki kar örtüsü, kenti beyaza bürüdü.

Bu kar yağışı, özellikle kırsal alanlarda, 24 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Iğdır- Ağrı kara yolunda da ulaşımda aksamalar yaşanırken, trafik ekipleri Iğdır çıkışında bulunan ağır tonajlı araçların geçişine izin vermedi. Bu durum, tır garajlarında araç yoğunluğuna yol açtı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16. Bölge Müdürlüğü ise bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğini belirtti. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı, pus ve sisin yer yer görülmesinin beklendiği ifade edildi. Ayrıca yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı, yetkililer ve vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.