Iğdır'da gönüllü gençler

Iğdır'da gönüllü gençler, okul, hastane ve köylerdeki çocukları sevindirerek topluma olumlu bir katkı sağlıyor. Iğdır Gençlik Merkezi'nin "Merkezim Her Yerde" projesi kapsamında son iki yılda yaklaşık 100 okulda 12 bin çocuğa ulaşan gönüllüler, il merkezi ve ilçelere bağlı köylerdeki okullar, Sevgi Evleri ve hastaneleri ziyaret ederek çeşitli sportif ve sosyal etkinlikler düzenliyorlar.

Son olarak, bir ilkokul öğrencisinin çağrısı üzerine Emek Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nu ziyaret eden gönüllü gençler ve liderleri, okul bahçesinde yüz boyama, akıl zeka oyunları, halat çekme ve okçuluk gibi çeşitli sportif etkinliklerle yaklaşık 200 öğrenciye eğlenceli bir gün yaşattılar. Ayrıca, müzik eşliğinde öğrencilerle oyunlar oynayan gönüllü gençler, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şekeri ikram ettiler.

Gönüllüler, her hafta farklı okullarda bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam ediyorlar. İlkokul öğrencilerinden Masume'nin talebi üzerine gerçekleştirilen bu etkinlikler, gençlerin topluma katkı yapma isteğini ve toplumsal dayanışmayı öne çıkarıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.