İstanbul'da taksi ücretlerine yüzde 25 zam

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yapıldığına söyledi.

Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Erişim Koordinasyon Merkezi UKOME'ndeki buluşma sonrası gazetecilere söylemelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Erişim Koordinasyon Merkezi'ndeki UKOME buluşmasında; mektep servisi, minibüs, taksi ve dolmuş fiyatlarının yeni maliyet tarifesi tanımlandı. İstanbul'da servis fiyatlarına yüzde 13, minibüslere yüzde 20, taksilere ise 25 zam geldi.

TAKSİMETRE AÇILIŞ 4 TL İDİ 5 TL OLDU

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu UKOM'e temsilcisi, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Erişim camiasında en son iyileştirme 07.09.2017 tarihine reelleşmişti. Erişim camiası olarak takribî 24 aydır zam temennimiz var, tanıma iyileştirme temennimiz var. Ne Yazık Ki biz istediğimiz zammı alamadık. O kadar neşeli değiliz. Ama bir iyileştirme oldu. Taksimetre fiyatlarında yüzde 25 oranında iyileştirme oldu, zam yapıldı. Taksimetre açılış fiyatımız 4 TL idi, 5 TL oldu. İndi bindi fiyatımız 10 TL idi 13 TL oldu. Km mesafe fiyatımız 1 kmde 2 lira 50 kuruş yazıyordu, bundan sonra km başına 3 lira 10 kuruş yazacak" biçiminde konuştu.

 

 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında