İnternet Neden Yavaş? İnternette Sorun'a Ulaştırma Bakanından Açıklama!

Ulaştırma bakan yardımcımız Ömer Fahrettin Sayan tarafından yapılan son açıklamada kesintilerin dünya çapında olduğunu ister istemez ülkemizin de etkilendiğini söyledi. İnternet kesintilerinin önüne geçebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fahrettin Sayan Twitter hesabını kullanarak bir mesaj yayınladı. İnstagram, WhatsApp ve Facebook sosyal platform alanında yaşanan dünya genelindeki kesintileri örnek göstererek, global kaynaklı bir kesintiler bunlar ülkemizde enaz derecede etkilenenler arasındadır ifadesine yer verdi.

Sosyal medya devlerindeki hesaplarına ulaşamayan kullanıcılar sorun bildirimi yapmakla alakalı bir rekora imza atmışlardır, şimdiye kadar hiç bu kadar geri bildirim hatası yapılmamıştı. Dün meydana gelen cloudflare resim servisinin çöküşünden sonra yaşanan sorunlar en fazla Instagram ve WhatsApp I etkilemiştir. Facebook ise daha önceden önlemlerini alıp çok fazla etkilenmemiştir, fakat onda da zaman zaman sorunlar yaşanmakta. Facebook, instagram ve WhatsApp servislerine Avrupa'nın büyük bir bölümünden ulaşım sağlanamıyor en fazla etkilenen ülkeler arasında ise Amerika Birleşik Devletleri,  İngiltere ve Almanya olarak belirtiliyor.

Avrupa'da yaşanan sosyal medya devlerine giriş yapamayan kullanıcılar ise geri bildirim rekoru kırdı işte rakamlar.

İnstagram için 10700 geri bildirim hatası bulunmakla beraber Facebook 2 sırada yer almaktadır 6500 kez geribildirim bulunmuştur WhatsApp ise 630 kez kesinti yaşanıyor geri bildirim sorunu bildirilmiştir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar
AnlıkHaber - 20 Ağu 2019 20:04 - Cevap Ekle

bilgilendirme için teşekkürler kaç gündür internet çok yavaştı ve merak ediyordum teşekkürler

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri