Elektrikli Faturaları Kira Bedellerinin Geçti

Hayat pahalılığı, işsizlik ve yoksulluk sebebiyle vatandaşlarımız; fahiş oranda zamlanan elektrik faturalarını ödemekte zorluk çekiyor.

Yüksek elektrik faturaları ve kesilen haksız elektrik cezaları sebebiyle vatandaş fahiş faturaları ödemekte zorluk çekiyor. Birçok ev ve işyerinin elektrik faturaları kira bedellerini geçmiş durumda.  

Son dönemde yurtdaşın ödemekte zorluk çektiği yüksek elektrik faturaları ve usulsüzce kesilen kaçak elektrik cezaları vatandaşları mağdur ediyor.

Son 2 senedir iğneden ipliğe gelen zamlar ile güne uyanıyoruz. Sadece bu dönemde elektrik fiyatları 3 katına çıktı. Bir sene önce 100 lira olan bir elektrik faturası, bugün 330 tl'ye yükselmiş. 2-3 kişinin yaşadığı konutlara ortalama 500 liralık elektrik faturası geliyor.

Geçinemeyen, açlık ve yoksulluk çeken vatandaş; ağır vergiler ve gelen fahiş zamlar ile donatılmış bu elektrik faturalarını nasıl ödeyecek?

Vatandaş, yalnızca kullanmış olduğu elektrik ücretini değil; hemde dağıtım, iletim, teknik, kayıp/kaçak, sayaç okuma, TRT Payı, vergi ve çeşitli fon ödemelerini de ödemeye mahkûm ediliyor. Bunların halka ödetilmesi hukuk kurallarına ve anayasaya aykırıdır.

Yüksek enflasyonun, hızla düşen Türk Lirası değerinin, iğneden ipliğe gelen zamların, rekor işsizlik oranlarının ve pandemi etkisinin olduğu bir ortamda kesilen elektrik faturaları yoksulluğu derinleştiriyor.

Kredi kartı borcunu, kiralarını, elektrik, doğal gaz, su, telefon ve internet faturalarını ödeyemeyen, açlıkla ve yoklukla boğuşan milyonlarca vatandaşımızı görmezden gelmeyiz.

Kadınlarımız, gençlerimiz, çiftçilerimiz, emeklilerimiz, memurlarımız, işçilerimiz, esnaflarımız ve en önemlisi işsiz vatandaşlarımız; hızla yoksulluğa ve çaresizliğe sürükleniyor.

Hükümet, Elektrik konusunda vatandaşı yalnızca müşteri olarak görmemelidir.

Sosyal devlet anlayışından uzak, hukuk kurallarına aykırı ve hakkaniyete uygun olmayan bu fatura kalemleri, fahiş zamlar ve yüksek vergilerden derhal vazgeçilmelidir.

Elektriğe ciddi seviyede bir indirim yapılmalı ve elektrik faturaları üstündeki sayısız vergiler ile katkı payları kaldırılmalıdır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri