"IĞDIR PARALEL VİCDANLAR"

"IĞDIR PARALEL VİCDANLAR"

Devlet ve millet olarak sanki paralel bir dünyanın içine girdik de çıkamıyoruz.

Milletin bir kısmı bu günkü işadamları, ekonomik ve sosyal atmosferin getirdiği düzene karşı kendilerini ve vicdanlarını korumaya ve dayanmaya çalışırken, büyük bir kısmı da doğru ile yanlışı, helal ile haramı karıştırmış bir şekilde,benliklerinde “paralel bir vicdan”geliştirerek durumu idare etmeye çalışıyorlar.

FETÖ konusunda da, herkes biliyor ve inanıyor ki, Iğdır'da bir çoğu işadamların bu işin içindeydi. Ancak işadamların siyasi akbabaları var. özellikle işadamları bunu inkâr etmesi veya hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi davranmaları, geliştirdikleri paralel vicdanın bir sonucu olsa gerek. Aslında hakem “VAR´a”bir gitse, her şeyi görecek ama gitmiyor veya bir türlü gidemiyor.

İşadamı kuruluşlarının, mühendislik mimarlık odalarının, tabip odalarının, eczacı odalarının, baroların, Vakıf, Dernek, Grup adı altında paraleli olur mu? Olmaz, olamaz, olmamalıdır. Diyenlerin haline gülüyorum. Ülkede ki önemli önemsiz bütün paralel yapılanmalara artık bir son verilmelidir. Seçilmiş olsun atanmış olsun her kademede ki devlet idarecileri bizden onlardan ayrımını bir kenara bırakıp hukukun üstünlüğünü kabul etmek ve adaletli olmak zorundadır.

Etrafınıza bir bakın, paralel yapıların içinde bulunmuş, mütevellisi, yöneticisi olmuş birçok insan hala güle oynaya ortada dolaşıyor. Ve hatta birçoğu geçmişlerinin karanlık gölgelerineküfrederek kendilerini kurtarmanın çabası içine girmişler. Bunların vicdanları da paralel leşmiş. Aslında üzerlerine tutulacak bir mum ışığının bile karanlık gölgelerini ortaya çıkaracağını çok iyi biliyorlar…Yeter ki o mum ışığı çok geç kalmadan bir kere tutulsun…

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri