IĞDIR'IN İNSANI UFKUNUZ OLSUN!

IĞDIR'IN İNSANI UFKUNUZ OLSUN!

 

"İnsan, insanın ufkudur" diyen Tahir Kavri, "Ufuklar" adlı haber başlığı manşeti "Yaşayan her fâni, yaşayan ruh özler" demekte. Sonrasında ne de güzel kanatlanır dost, kardeşliği ve Türkiye ufkuna.

 

Bize ufuklarda demlenen, muhabbeti yeşil Iğdır bulan, ovayla konuşan, Ağrıdan gül kokulu ve güzel yaşam  tabiatla bir ve bütün olan insanlar gerek.

Bize ün, unvan, heva ve ihtirasla makam delisi olmuş, uyuşmuş, kokuşmuş, riyakar, gerçek anlamda mazlumlara ve masumlara bigane hain aydınlar, insane, insanlığa ve ülkeye zarar veren aç yaban domuzu sürüleri gerekmez. Bize kendi içinde oturmuş insan gerek.

Bize gün sayan, gün dolduran, günü kurtaran, Makyevelist ve Populist yaklaşımların insan müsveddesi sözde aydınları değil yarının adamları gerek. Yarının adamı, insanlık karşısında kapılar kapatan, duvarlar yükselten, insana ve insanlığa engeller koyan, idraksız, insafsız, aşağılık ve alçak bir tip değildir.

Vicdanı ve elleri ile kara, karakteri felce uğramış, fıtratı ise yan yatmış karanlık insan müsveddelerinden aydın olmaz.

O ufuk sahiplerine, adamlara ve adamlığa diyen Tahir Kavri, penceresi ve ruh dünyasından “Hakiki büyük adamlar güzel ağaçlara benzer. Dallarında yuvalar kurulur, gölgesinde yorgunlar dinlenir, çiçeklerine sürünenler güzel koku alırlar, meyvesiyle açlar doyar ve yaprakları arasından dökülen güneş damlaları toprağa hayat verir. Hiç kimseye ve hiçbir şeye zararı dokunmaz.” Şeklinde bakmışımdır.

Ufuk sahipleri, kutlu olanın insan, kutsal olanın insanlık olduğunun farkında olandır. Farkında olarak yaşayandır.

Dolayısıyla "Şu"cu, "Bu"cu olmaktan, her şeyden önce ve öte; Ondan bundan, şundan öte ve ziyade insan olmak gerek. İnsanı denize benzeten, derin yerlerinin de sığ yerlerinin de farkında olan diyen Tahir Kavri'ye göre "İnsan için en zor şey, her gün insan kalmaktır"

Kir, kin ve kibir abidesi riyakar ve sinsi  yüzlerden, ar damarı çatlamışlardan,  yaşadığı toprakların rengiyle renklenmemişlerden ufuk sahipleri çıkmaz. Bu yüzden dağları, ovaları, ağaçları, kuşları, kurtları okuyun. Irmakları, pınarları, bulakları, gözeleri okuyun. Gök yüzünü, ayı, güneşi, yıldızları okuyun. Hepsi Allah'ının ayetleridir. İnsanı okuyun. İnsanın gözlerini en çok da yüreğini okuyun. Ufkunuz insan olsun.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri