Iğdır'da 13 Şehit Polis Dualarla Anıldı

Iğdır'da 13 Şehit Polis Dualarla Anıldı

IĞDIR'DA 2015 yılında bombalı terör saldırısı sonucu şehit olan 13 şehit polis memuru şehit oldukları yerde dualarla anıldı. Şehit polisler şehit oldukları 4. Yıl dönümünde, Aralık ilçesi Hasanhan köyü yakınlarında düzenlenen törenle anıldılar. Tören Iğdır Aralık Karayolunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törende konuşan Iğdır valisi Enver Ünlü,”Bu noktada 4 yıl önce kahpece bir saldırı ve tonlarca patlayıcı tuzaklanması neticesinde kahpece pusu ile 13 kahraman evladımızı burada 2 evladımızda Karakoyunlu da şehit vermiştik.

Bu kahraman evlatlarımız Dilucu sınır kapısına giderek orada vatandaşlarımıza hizmet veriyordu.Bu cennet vatanda huzur içinde yaşıyorsak bu şehitlerimiz sayesindedir.

Bizler 1000 yıldır bu toprakları aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulayarak vatan toprağı haline getirdik.Annelerimiz bizi askere gönderirken diyor ki” Yürü oğlum git vatana hizmet et ya şehit ol yada gazi” Ve askere gönderirken ellerine kına yakarak gönderiyor vatana kurban olsun diye. Şehitlerimiz diridirler mekanları cennettir şehitlerimizi unutmayacağız. 

Arkamızdaki Ağrı dağı ve üç ülke şahit olsun ki o Kahramanların kanı intikamı yerde kalmayacaktır.üç gün önce Mardin Ömerli de şehit verdiğimiz polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuvanında kanının yerde kalmadığı gibi intikamları alınacaktır.

Alındı ki. bu coğrafyaya da biz bin yıldır varız yaşıyoruz.Hiçbir yere de gitmeye niyetimiz yok ya bu alsan cağın altında yada kara toprağın altındadır yerimiz.. .”dedi. Emniyet müdürü Hüseyin Göllüce yaptığı konuşma da” Bilindiği gibi 8 Eylül 2015 yılında şehit olan polislerimizin şahadetinin 4. Yılında anmak için toplandık.

8 Eylül 2015 tarihinde görev yerine gitmekte olan 13 polisimiz kahpece haince tonlarca patlayıcının tuzaklandığı servis aracı ve onlara kılavuzluk eden özel hareket polisimiz şehit edilmiştir. Bizler çok iyi biliyoruz. Bu coğrafyanın sahibi olduğumuz süresince ülkemiz üzerine emelleri olan kendilerini üstün güç görenlerin bizim üzerimizde planları ve emelleri hiç bitmeyecektir.

Ancak biz bu şehit kardeşlerimizin nezdinde şehitlerimize layık olarak vatanını en çok seven işini layıkıyla yapandır sözü çercevesinde işimizi en iyi şekilde yaprak onlara layık olacağız. Bu kahpe hainlerin oyunları hiç bitmiyecektir bizlerde onarla fırsat vermeyeceğiz.”şeklinde konuştu. Ardından Kuran-ı Kerim okundu il Müftüsü Mustafa Tekin , şehitler için dua etti.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar patlamanın olduğu alana kırmız gül bıraktılar. şehitlere Fatiha okundu. Düzenlenen programa Iğdır valisi Enver Ünlü, Vali Yardımcısı Yunus Koç, Jandarma komutanı kıdemli Albay Mustafa özdurhan,Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, 5. Hudut alay komutanı vekili Albay Ertuğrul Dön, Aralık kaymakamı Mustafa Görmüş, Aralık Belediye başkanı Mustafa Güzelkaya vatandaşlar ile polisler katıldı. Bilindiği gibi Iğdır dan Dilucu sınır kapısında göreve giden 13 polis memurunun bulunduğu minibüs Hasanhan köyü yakınlarında yola yerleştirilen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olmuşlardı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri