Hızlı okuma nedir? Ne işe yarar?

Hızlı okuma; Kişinin hızlı okuma yeteneğini geliştirmek için kullanılan tekniklerin bileşkesidir! Hızlı Okuma Teknikleri; Bloklama, gruplama, gölgeleme çalışmaları; gözün aktif görme alanını genişletme, göz sıçrama, hareket hız çalışmaları, iç ses azaltma, hızlı algılama, hızlı anlama, bilgiyi hızla hafızaya yerleştirme ve öğrenilenlerle beyinde ilgili olan bilgiler arasında hızlı bağlantılar kurma gibi tüm zihinsel fonksiyonları içermektedir. Hızlı okuma aslında diğer bir deyişle; “Göz-Beyin koordinasyonunu arttırarak okumaya daha fazla odaklanmaktır” .

Peki hızlı okuma ne işe yarar? Faydası nedir?

Biraz bundan bahsedelim...

Okuyucunun kendi okuması ile ilgili farkındalığın artmasını sağlar. Hızı ve kavramayı etkileyen etmenleri, kötü okuma alışkanlıklarını ortadan kaldırır. Göz devinimlerini geliştirerek görsel algı kapasitesini arttırır. Kişi, hızlı ve etkili okuma stratejilerini öğrenir. Sözcük dağarcığını, Genel Kültür düzeyini ve uyarıcıları organize etme becerisini arttırır.  Daha hızlı okuduğunuz da, bilgiyi daha fazla hazmedersiniz. Bu da okuduğunuz bilgilere odaklanmanıza neden olur. Böylelikle de gerginliği azaltır ve duygusal rahatlamayı arttırmaya yardımcı olur. Hızlı okuma sadece hızlı okumak değil, bunun bir beyin egzersizi olduğunu da unutmamak gerekir!

Sizde hızlı okuyup kolay bir şekilde anlamak isterseniz, size Baykuş Hızlı Okuma ve Anlama Programını tavsiye edebiliriz. İçeriğindeki çok yönlü egzersiz ve eğitimlerle okuma hızınızı 3 haftada kolayca 3 kat arttırabilirsiniz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri