Güney Kore'de muhalefet lideri Lee Jae-myung bıçaklandı

Güney Kore'de ana muhalefetteki Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung, 2 Ocak 2024 tarihinde Busan'da düzenlediği basın toplantısı sırasında boynundan bıçaklandı.

Saldırı, Lee'nin Busan'ın Gadeok Adası'nda bir inşaat alanını ziyareti sırasında gerçekleşti. 59 yaşındaki Lee, basın toplantısında konuşma yaparken, 50'li veya 60'lı yaşlarında olduğu belirtilen bir saldırgan tarafından boynunun solundan bıçaklandı.

Saldırının ardından boynunda kanama olan bilinci açık durumdaki Lee, tedavi için hastaneye kaldırıldı. Saldırgan olay yerinde yakalanırken, kimliğine ve eşkaline dair henüz detaylı bilgi verilmedi.

Lee'nin sağlık durumuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre, Lee'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtiliyor.

Saldırı, Güney Kore'de siyasi gerilimi artırdı. Demokratik Parti, saldırıyı "siyasi şiddet" olarak nitelendirdi ve soruşturmanın derinlemesine yapılması çağrısında bulundu.

Güney Kore'de 2022 yılında yapılan başkanlık seçimlerini, Lee'nin rakibi Yoon Suk-yeol yüzde 0,73 farkla kazanmıştı. Lee, seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve seçimlerin yeniden yapılmasını talep etmişti.

Saldırı, Güney Kore'de siyasi şiddet tartışmalarını da yeniden alevlendirdi. Güney Kore'de siyasi şiddet olayları, geçmişte de yaşanmıştı. 2013 yılında, dönemin başbakanı Park Geun-hye'nin suikast girişimine uğraması, ülkede siyasi şiddetin en dikkat çeken örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Güney Koreli yetkililer, saldırının arkasında kimin olduğunun belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.