Galatasaray, Fenerbahçe'yi farklı mağlup ederek üstünlüğünü gösterdi

Galatasaray, Süper Lig'de şampiyonluğunu garantileyerek büyük bir zafer elde etti ve sahasında ağırladığı Fenerbahçe'yi ezici bir skorla mağlup etti. Galatasaray'ın genç yıldızı Nicolo Zaniolo, gösterdiği olağanüstü performansıyla adeta parladı, müthiş bir performans sergiledi. Ancak Fenerbahçe, mücadeleyi eksik kadroyla tamamlamak zorunda kaldı ve 10 kişiyle direnmeye çalıştı.

Spor Toto Süper Lig'in bitimine sadece 2 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Galatasaray, 37. haftada derbi mücadelesinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Nef Stadı'nda gerçekleşen bu önemli maçta Galatasaray, rakibini etkileyici bir oyunla 3-0 mağlup ederek Süper Lig'i derbi zaferiyle noktaladı.

Karşılaşma boyunca Fenerbahçe'ye karşı üstün bir performans sergileyen Galatasaray, birçok net pozisyon yakalayarak galibiyete ulaştı. Nicolo Zaniolo'nun 2 golü ve Mauro Icardi'nin attığı golle Galatasaray, skoru belirleyen isimler oldu. Fenerbahçe cephesinde ise Luan Peres'in gördüğü kırmızı kart takımını 10 kişi bırakarak zorlu mücadelede dezavantaj yaşamasına neden oldu.

Galatasaray, bu galibiyetle puanını 85'e yükseltirken, Fenerbahçe ise 77 puanla geride kaldı, farkı iyice açtı.

İKİNCİLİK TEHLİKEYE GİRDİ

Pozisyon üretmekte zorluk yaşayan ve savunmada da problemler yaşayan Fenerbahçe, 10 kişi kaldıktan sonra tamamen oyunun dışında kaldı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın ardı ardına bulduğu golleri engelleyemedi ve hem evinde hem de deplasmanda aynı skorla 3-0 mağlup oldu. Bu sonuç, Fenerbahçe'nin zor bir performans sergilediğini bir kez daha ortaya koydu.

Derbi maçında yenilerek ligdeki ikincilik umutlarını tehlikeye atan Fenerbahçe, son hafta karşılaşmasında Beşiktaş'ın arabam.com Konyaspor'u yenmesi durumunda Süper Lig'i 3. sırada tamamlamak zorunda kalacak.

PERDEYİ ZANIOLO AÇTI

Maça hızlı bir başlangıç yapan Galatasaray, 28. dakikada peş peşe geliştirdiği ataklarla öne geçti. Barış Alper Yılmaz'ın defansın arkasına mükemmel bir kafa pasıyla gönderdiği topu, ceza sahasında sol çaprazdan gelen Nicolo Zaniolo sert bir vuruşla İrfan Can Eğribayat'ın sağından yakın köşede ağlarla buluşturarak golü kaydetti.

İlk yarı, Nicolo Zaniolo'nun muhteşem golüyle birlikte 1-0'lık skorla Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı etkileyici oyununu ikinci yarıda da sürdürerek üstünlüğünü korudu.

Karşılaşmanın 61. dakikasında Fenerbahçe, 10 kişi kalmak zorunda kaldı. Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele esnasında Luan Peres, topla birlikte ilerleyen Nicolo Zaniolo'ya arkadan müdahalede bulunarak son adam kuralını ihlal etti ve hakem Abdulkadir Bitigen tarafından direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

ICARDI YİNE SAHNEDE

Rakibinin 10 kişi kalmasıyla birlikte ev sahibi takım, rakip yarı sahada büyük boşluklar buldu ve bu avantajı kullanarak üst üste attığı gollerle farkı açtı.

71. dakikada sahneye çıkan son haftaların en formda ismi Mauro Icardi oldu. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Kerem Aktürkoğlu'nun ceza alanına gönderdiği ortada seken topu hızla önünde bulan Icardi, bekletmeden mükemmel bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı İrfan Can Eğribayat'ın sağından ağlarla buluşturdu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.