FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 445 polis açığa alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif polisin açığa alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın (KOM) dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar sonucunda, FETÖ ile bağlantısı olan polislerin tespit edildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımızın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında; FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı. Bu şahıslar hakkında idari soruşturma açıldı. Terör örgütleri ve iş birlikçileriyle mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdürmeye devam edeceğiz.”

FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen polislerin hangi illerde ve hangi rütbelerde görev yaptıkları ise henüz açıklanmadı. Ancak, KOM Başkanlığı’nın yaptığı çalışmaların, FETÖ’nün emniyet teşkilatındaki yapılanmasını deşifre etmeye yönelik olduğu ve bu kapsamda daha önce de çok sayıda polisin açığa alındığı veya görevden uzaklaştırıldığı biliniyor.

FETÖ, 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de darbe girişiminde bulunmuş, ancak halkın ve güvenlik güçlerinin direnişiyle başarısız olmuştu. Darbe girişiminin ardından, Türkiye’de FETÖ ile mücadele kapsamında çok sayıda operasyon düzenlenmiş, örgütün devlet kurumlarındaki mensupları tespit edilerek görevden alınmış, tutuklanmış veya yargılanmıştı. FETÖ lideri Fethullah Gülen ise, 1999 yılından beri ABD’de yaşamakta ve Türkiye’nin iade taleplerine rağmen teslim edilmemektedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler