Fas'ta 7 Büyüklüğünde Deprem Felaketi: Can Kaybı Artıyor, Son Gelişmeler

Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi, ve bu felaketin etkileri giderek artıyor. İşte son gelişmeler:

Başkent Rabat, Kazablanka, Meknes ve Fes kentlerinde hissedilen 7 büyüklüğündeki deprem sonucunda, Fas İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 1037'ye yükseldi, yaralı sayısı ise 1200'ün üzerinde.

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, depremin ülkenin kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesinde 8 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirtti.

Ölümlerin yaşandığı şehirler arasında Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua bulunuyor.

Fas İçişleri Bakanlığı, yerel kurumlar, emniyet güçleri ve sivil savunma ekiplerinin deprem nedeniyle oluşan zararı tespit etmek ve yardımı ulaştırmak için seferber olduğunu vurguladı. Vatandaşlar, sakin olmaları ve paniğe kapılmamaları konusunda uyarıldı.

Fas Kanal 1 Televizyonu, depremin birçok kentte hasara yol açtığını bildirdi. "El-Yevm 24" haber sitesi ise Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü aktardı.

Sosyal medya platformlarında, deprem sonrası halkın sokaklara çıkmasına ve binaların çöküş anlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Yerel gazeteler, depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde hissedildiğini yazdı. Başlangıçta depremin büyüklüğü 6,8 olarak belirtilirken, Almanya Sismoloji Merkezi 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Fas'taki deprem felaketiyle ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, "Dost ve kardeş Fas’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen tüm Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor gününde tüm imkânlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız."

Dışişleri Bakanlığı da depremde hayatını kaybedenler için Fas halkına başsağlığı dileğinde bulundu ve yardım teklif etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Fas'ın El-Huz bölgesinde meydana gelen depremde can kaybı yaşandığı, çok sayıda kişinin yaralandığı ve depremin ciddi hasara yol açtığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Dost ve kardeş Fas halkına ve hükümetine başsağlığı; hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, yaraların sarılması için her zaman olduğu gibi her türlü desteği sağlamaya hazırdır" denildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de bir mesaj geldi. Çelik, "Fas’ta meydana gelen depremden dolayı kardeş Fas halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kardeş ülke Fas’ın yanındayız, acılarını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu tür felaketlerde dayanışma ve yardım önemlidir. Fas halkına destek olmak için gerekli yardım ve kaynakların mobilize edilmesi gerekmektedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler