"FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ!"

"FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ!"

Sayın Erdoğan'ın büyük bir ekonomik yıkımla yani fiyaskoyla sonuçlanan 'faiz sebep enflasyon sonuç' teorisi, Mao'nun serçe katliamını anımsatıyor: 

Çin devrim önderi Mao, ülkenin geniş arazilerini ve kalabalık nüfusunu değerlendirip büyük bir tarım toplumu inşa etmek ister. Ancak bir türlü onun istediği seviyede mahsül alınmaz. Bu durumdan -her nasılsa- kuşları sorumlu tutan Mao, tarihe Büyük Serçe Kampanyası olarak geçen süreci başlatır! 

Liderlerinin talimatıyla coşan Çin halkı, kuş katliamına başlar. Çocuklar bile ellerine sapan tutuşturularak bu histerik duruma dahil edilir.

Çinli aydınlar, otoriter/totaliter komünist yönetiminin korkusundan bu çılgınlık karşısında ses çıkaramaz. İtiraz edenler, hainlikle itham edilir ve derhal susturulur! 

Köyler ve kasabalar, bu yüksek yurttaşlık vazifesinin icrasında birbirleriyle kıyasıya yarıştırılır! Kuş ölülerinden tepeler kurulur. Kuş yuvaları tarumar edilir. En fazla kuş öldüren yoldaşlar, yakalarına şeref madalyaları takılarak ödüllendirilir. 

Kuş kırımıyla birlikte ekolojik denge bozulur ve tarlada haşerat istilası baş gösterir. Bunun sonucunda ülkede üç yıl süren büyük bir kıtlık, açlık ve hastalık süreci yaşanır. Neticede 20 milyondan fazla Çinli ölür... 

Bu olay, masal gibi gelebilir ama ne yazık ki tamamen gerçektir ve beşbin yıl önce değil yaklaşık elli yıl önce yaşanmıştır. 

‘Tek adam’ konumuna gelmiş otoriter liderler, onlara sorgusuzca inanan ateşli yığınların da desteğiyle 'irrasyonel' işler yapabilir ve bunun ağır sonuçlarına bu duruma suskun kalanlar da katlanır!

Kaynak; Av. Yusuf Aslan

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler