Facebook, siyasi ve dini görüşler de dahil olmak üzere tartışmalı bilgi alanlarını profillerden kaldırıyor

Facebook'ta gezinmeyi ve kullanmayı kolaylaştırmak amacıyla Meta, önümüzdeki aydan itibaren kullanıcıların profillerinden birkaç alanı kaldıracak. 1 Aralık'tan itibaren, Facebook profilleri artık bir kullanıcının dini görüşlerini, siyasi görüşlerini, cinsel yönelimlerini ("ilgi duydukları") ve adreslerini vurgulamayacak.

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, o zamandan beri TechCrunch da dahil olmak üzere birçok yayın tarafından onaylanan değişikliği bildiren ilk kişi oldu.

Bekleyen değişiklikleri onaylayan teknoloji sitesine gönderilen bir e-postada, bir Facebook sözcüsü, alanları dolduran kullanıcılara bildirimler gönderdiklerini söyledi. Facebook temsilcisi ayrıca, bir kullanıcının bu alanlarla ilgili bilgileri platformun herhangi bir yerinde paylaşmasını engelleyen hiçbir şeyin olmadığını belirtti.

Değişiklikler zamanın bir işaretidir ve muhtemelen gecikmiştir. Sosyal ağ 2000'li yılların ortalarında piyasaya sürüldüğünde, çevrimiçi gizlilik bugün olduğu kadar büyük bir endişe kaynağı değildi. Çevrimiçi zorbalık ve taciz modern seviyelere ulaşmadığından, İnternet genel olarak o zamanlar çok daha uysaldı.

TikTok ve Instagram dahil olmak üzere diğer popüler sosyal platformlar, kullanıcıların kendileri hakkında bazı ayrıntıları paylaşmalarına izin verir, ancak ayrıntılarla aşırı derecede spesifik olmazlar.

Son zamanlarda Meta'ya gitmek zor oldu. Eylül 2021'de 378 doları aşan bir zirveye ulaşan şirket hisseleri şu anda yüzde 70'in üzerinde düşüşle 111,12 dolardan işlem görüyor.

Daha geçen hafta, Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin daha yalın ve daha verimli olma çabasıyla işgücünün yaklaşık yüzde 13'ü veya yaklaşık 11.000 çalışanıyla yollarını ayıracağını duyurdu. Zuckerberg, Meta'nın işe alım dondurma sürecini mali yılının ilk çeyreğine kadar uzatacağını ve isteğe bağlı harcamaları azaltacağını söyledi.

"Bu kararların ve buraya nasıl geldiğimizin sorumluluğunu almak istiyorum. Bunun herkes için zor olduğunu biliyorum ve özellikle etkilenenler için üzgünüm." Zuckerberg bunun şirket tarihinde verdikleri en zor kararlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

Facebook'un profil değişiklikleri 1 Aralık'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.