Esrar Endüstrisinde Çalışmakla Bağlantılı Sağlık Riskleri Büyük ölçüde Bilinmiyor, Ancak 27 Yaşındaki Birinin Ölümü Potansiyel Tehlikeleri Ortaya Çıkarıyor

Bu yılın başlarında Massachusetts'teki lisanslı bir esrar tesisinde bir çalışanın ölümü, işin nispeten yeni endüstrideki bazı işçilerin sağlığı için oluşturduğu gerçek tehdide dikkat çekiyor.

27 yaşındaki Lorna McMurrey, Occupational Safety and Health Administration raporuna göre, Holyoke'deki bir yetiştirme tesisinde 7 Ocak'ta "yer kenevirine maruz kalma nedeniyle mesleki astım" nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan üç gün sonra öldü.

OSHA incelemesi ayrıca “çiçek üretimi” alanındaki çalışanlara “kenevir üretimi ve öğütme sürecinde yer alan tehlikeler hakkında etkili bilgi ve eğitim verilmediğini” ortaya koydu.

Mesleki astım, insanlar işyerlerinde solunum yollarında iltihaplanmaya neden olan duman, gaz, toz veya diğer zararlı maddeleri soluduklarında ortaya çıkar. Semptomlar öksürük, hırıltılı solunum, nefes darlığı ve göğüste sıkışmayı içerebilir ve bunların tümü ciddi vakalarda ölümle sonuçlanabilir. Yaygın mesleki tahriş edici maddeler arasında amonyak, kükürt dioksit, lateks, küf, hidroklorik asit, hayvansal proteinler ve un bulunur (bu, fırıncı astımı olarak bilinen duruma yol açabilir).

Çoğu durumda, mesleki astımı olan kişilerin solunum semptomlarını tetikleyebilecek alerjileri de vardır. Buna alerjik astım denir ve bu durumdaki kişilerin yaklaşık %60'ını etkiler.

American Academy of Allergy, Asthma & Immunology'ye göre, mesleki astım gelişmiş ülkelerde işle ilgili en yaygın akciğer hastalığı haline geldi ve ABD'deki tüm astım vakalarının %15'ini temsil ettiği tahmin ediliyor. Sağlık, inşaat, tarım, ormancılık ve imalat sektörlerinde çalışanlar riskleri çok iyi biliyorlar; araştırmalar, vakaların en yüksek oranının bu alanlarda meydana geldiğini göstermektedir.

Ancak araştırmacılar, işyerinde solunum yolu hastalıkları ve esrar maruziyeti arasındaki ilişkinin karmaşık olduğunu söyledi - küf ve böcek ilacı gibi diğer tahriş edici maddelerin varlığı ve kişisel esrar kullanımı gibi diğer birçok faktör, çalışanların sağlık sorunlarında rol oynayabilir.

McMurrey'nin ölümü, mesleki astımın, her yıl binlerce çalışan ekleyen, gelişen esrar endüstrisinde bir sorun olabileceğini düşündürmektedir. Yasallaştırma genişledikçe uzmanlar, durumun kapalı yetiştirme tesislerinde çalışanlar arasında daha yaygın hale gelebileceğini tahmin ediyor ve yaygınlığına ilişkin mevcut tahminlerin muhtemelen eksik bildirildiğini söylüyorlar.

Trulieve, yaptığı açıklamada, çalışanlara yalnızca kağıt maskeler önerdiği, McMurrey'nin "çiçek öğütme odasında" çalıştığı ve bir süpervizörün ona çalışmaya devam etmesini söylediği de dahil olmak üzere "ilk raporlardaki" çeşitli iddialara itiraz etti. kendini iyi hissetmediğini söyledi.

Şirket, N95 maskelerinin mevcut olduğunu, McMurrey'nin aslında "roll-roll alanında" çalıştığını ve işe geri dönmeyi tercih ettiğini söyledi.

Şirket, “Trulieve, tesislerini tüm çalışanlarının sağlık ve güvenliğini tam olarak koruyacak şekilde işletmeye devam edecek” dedi. Bunu Ocak ayında yaptığımızdan ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğimizden eminiz” dedi.

Ulusal Esrar Endüstrisi Derneği'nin kurucu ortağı ve CEO'su Aaron Smith, "Her sektörde olduğu gibi, potansiyel mesleki tehlikeler vardır ve çalışan sağlığı ve güvenliğini korumak mutlak en yüksek öncelik olmalıdır" dedi. "Umarız bu korkunç olayda durum böyle olmuştur."

McMurrey'nin üvey babası Dave Bruneau, Boston Globe'a, ölmeden birkaç hafta önce çalışmak için bir solunum cihazı istediğini söyledi.

“Havanın tozla dolu olduğunu söyledi. Bunu görebilirdiniz ve cildinize ve eşyalarınıza yapışırdı, ”dedi Bruneau Globe'a. “Hastanedeki hemşire oksijen eksikliğinden beyin ölümü gerçekleştiğini söylediğinde kalbim ayağıma geldi. İnsanların ona ne olduğunu bilmesini istiyorum ve bunun başka kimsenin başına gelmesini istemiyorum.”

Mesleki astım hakkında bilinmesi gerekenler

Mesleki astım iki kategoriye ayrılır: kişinin işteyken önceden var olan astım semptomlarının alevlenmesi olan işle alevlenen astım ve astım öyküsü olmayan bir kişi çalışırken semptomlar geliştirdiğinde ortaya çıkan yeni başlangıçlı astım.

Washington eyaletindeki Mesleki Solunum Hastalığı Gözetim Programının baş araştırmacısı Carolyn Reeb-Whitaker'a göre, yeni başlayan astım iki alt kategoriye ayrılabilir.

Birincisi, gecikmesiz mesleki astımdır - reaktif hava yolu disfonksiyon sendromu olarak da bilinir - yani semptomlar, birisi yüksek konsantrasyonlarda kimyasal, toz veya başka bir maddeye maruz kaldıktan sonra aniden başlar. İkincisi, gecikmeli mesleki astımdır, yani bir kişinin astımlı hale gelmesi günler, haftalar veya aylar alır.

Reeb-Whitaker ve meslektaşları, 2021'de 2009 ve 2016 yılları arasında Washington'da işle ilgili 784 astım vakasını analiz eden bir çalışma yayınladı . Vakaların çoğu, sağlık sektöründe işle ilgili astımı olan kişileri içeriyordu. Yeni başlayan astım vakalarının en yüksek oranı tarım, ormancılık, balıkçılık ve avcılık, imalat ve inşaat alanlarında meydana geldi. Kalıp; Temizlik malzemeleri; ve şerbetçiotu bitkilerinden gelen toz, odun ve sedir bu vakaların tetiklenmesinden çoğunlukla sorumluydu.

Bir kişinin sahip olduğu mesleki astımın türünden bağımsız olarak, semptomlar genellikle iş sırasında her zaman daha kötüdür ve mesai saatleri dışında iyileşir. Reeb-Whitaker, BuzzFeed News'e verdiği demeçte, tehlike seviyesinin maruz kalmanın yoğunluğuna ve uzunluğuna ve havalandırma sistemlerinin bulunduğu yer gibi bir işyeri içindeki koşullara bağlı olabileceğini söyledi.

Ancak, AAAAI, maruziyet durduğunda bile semptomların devam edebileceğini söylüyor. Solunum cihazları, eldivenler, gözlükler ve egzoz havalandırma sistemleri gibi koruyucu ekipman kullanıyor olsanız bile mesleki astım geliştirmek mümkündür.

AAAAI'ye göre, sigara içen ve ailesinde alerji öyküsü olan kişilerin, özellikle un, hayvanlar ve lateks gibi bazı tahriş edici maddelere karşı mesleki astım geliştirme olasılığı daha yüksektir.

Alerjik astımı olan işçiler, bağışıklık sistemlerinin buna duyarlı hale gelmesi zaman aldığından, bir maddeye uzun süre maruz kaldıktan aylar veya yıllar sonra astım geliştirirler. Bu süreç, hava yollarında iltihaplanma oluşturabilen ve bazen astım krizine neden olabilen IgE adı verilen alerjik antikorların üretimini içerir.

Bununla birlikte, Whitaker, “alerjinin astıma geçmesi arasında gri bir ince çizgi” dedi, çünkü her iki koşul da benzer semptomları paylaşıyor.

Bir alerji uzmanı, semptomların alerjiyle mi yoksa astımla mı (veya her ikisi) ilişkili olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir, bu önemlidir çünkü erken teşhis ve tedavi ciddi reaksiyonlardan kaçınmak için anahtardır. Bazı durumlarda, steroid içeren inhalatörler astım krizi riskini azaltabilir, ancak birincil tedavi genellikle tahriş ediciden kaçınmaktır. Aksi takdirde, işçiler kalıcı akciğer hasarı, sakatlık veya ölüm riskiyle karşı karşıyadır.

Washington Üniversitesi'nde çevresel ve mesleki akciğer hastalığı üzerine çalışan bir doktor-bilim adamı olan Coralynn Sack, şu an itibariyle, hızla genişleyen esrar endüstrisinin işçi sağlığı için ne kadar büyük bir sorun olduğunu tahmin etmenin zor olduğunu söyledi.

Sack, esrarın federal yasalara göre hala yasa dışı olduğunu ve sektörde araştırma yapma yeteneğini zorlaştırdığını söyledi. Zararlı maddelere maruz kalma, kapalı veya açık tesislerde meydana gelmesine bağlı olarak da büyük ölçüde değişebilir.

Esrar endüstrisindeki iş sağlığı riskleri hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Bildiğimiz şey, şerbetçiotu (bira gibi çeşitli ürünler yapmak için kullanılan) ve kenevir tekstil pazarlarındaki araştırmalardan geliyor ve bu araştırmalar, işçiler arasında yüksek oranda solunum yolu hastalıklarının görüldüğünü gösteriyor. (Hem şerbetçiotu hem de kenevir kenevir bitkisi ile ilgilidir.)

Esrar endüstrisi, optimum kalite ve mahsul verimi için ışığı, nemi ve sıcaklığı kontrol etmek kolay olduğu için kapalı yetiştirme tesislerini tercih ediyor. Ancak bu, yoğun el emeği gerektiren yüksek bakım gerektiren bir süreçtir ve koşullar, farklı tahriş edici ve alerjenlerin gelişebileceği bir ortamı teşvik eder.

Kenevir bitkilerinin sulanması ve kurutulması bakteri ve mantar oluşumuna yol açar; sertleştirme işlemi küflenmeyi teşvik edebilir; ve öğütme, hasat ve kırpma adımları, terpenler ve organik toz gibi solunum sistemini tahriş edebilecek büyük miktarlarda uçucu organik bileşikleri serbest bırakır. Büyüme sürecinde kullanılan pestisitler gibi kimyasallardan bahsetmiyorum bile.

Whitaker, bu geniş toksik madde dizisinin bir çalışanın semptomlarına neyin neden olduğunu belirlemeyi neredeyse imkansız hale getirdiğini, ancak uzmanların "esrarın astıma neden olabileceğine dair çok fazla şüphesi olduğunu" söyledi.

Veriler, inhalasyonun mesleki astımın başlıca nedeni olduğunu gösteriyor, ancak çalışanların bitkiye dokunduktan sonra alerjik reaksiyonlar yaşadığına dair yayınlanmış raporlar var. (Çalışanların iş sırasında kenevir tozunu teneffüs etmelerinin bir sonucu olarak yükseldiğine dair bir kanıt yok, dedi Sack.)

Seattle'daki bir kapalı yetiştirme tesisindeki 31 çalışanla yapılan küçük bir anket, %71'inin bir veya daha fazla işle ilgili semptomlar bildirdiğini buldu - %65'i semptomların solunum yollarını, %39'unu, %32'sini burnunu ve %26'sını etkilediğini bildirdi. % derileri. Yedi çalışanın anormal akciğer fonksiyon testleri vardı. Genel olarak, artan kenevir tozuna maruz kalan işçilerin mesleki astım yaşama olasılığı daha yüksekti.

Ankete katılanların yaklaşık yarısında, esrar için pozitif olan cilt prick testleri - ani alerjik reaksiyonları kontrol eden muayeneler - vardı.

Esrar alerjisinin yaygınlığı hakkında gerçekten fazla bir şey bilmiyoruz , ancak uzmanlar ABD'de yasallaştırma genişledikçe bunun daha yaygın hale geldiğini söylüyor.

İnsanlar , bitkiyi teneffüs ederek, sigara içerek, dokunarak veya yiyerek herhangi bir zamanda esrar alerjisi geliştirebilirler . Belirtiler maruz kalma yöntemine bağlı olarak değişir. Esrar dokunmak kızarıklık, kurdeşen veya şişmeye neden olabilir ve kenevir tozunu soluyan işçiler burun akıntısı, hapşırma, kaşıntı, göz şişmesi ve astım yaşayabilir.

Bir kişinin mesleki astım veya alerji yaşaması için ne kadar esrara maruz kalması gerektiği belirsiz olsa da, araştırmacılar yüksek doz maruziyetlerin kronik düşük dozlar kadar riskli olabileceğini tahmin ediyor. Çoğunlukla, tekrarlanan maruz kalmalar, giderek daha güçlü tepkilere yol açabilir.

AAAAI ayrıca, esrar ile domates, şeftali ve fındık gibi belirli gıdalar arasındaki çapraz reaksiyonun (bir maddedeki proteinlerin diğerinde bulunanlara benzer olduğu) bir sonucu olarak potansiyel olarak ciddi alerjik reaksiyonlara karşı uyarır. alerjiye neden olan proteinler. Bunun için klinik terim " kenevir-meyve/sebze sendromu "dur ve tütün, doğal lateks ve bazı bitki bazlı alkollü içecekler ile çapraz reaktivite ile ilişkilendirilmiştir.

Standart bir deri prick testi, esrara alerjiniz olup olmadığını belirleyebilir. Tek tedavi seçeneği, ciddi bir reaksiyonu önlemek için bitkiden kaçınmak veya maruziyeti azaltmaktır.

Esrar işçilerinin karşılaştığı sağlık risklerini anlamadaki diğer sorun, birçoğunun uyuşturucuyu eğlence amaçlı kullanmasıdır. Seattle çalışanlarının anketi, %97'sinin eğlence amaçlı kullanıcılar olduğunu ve %81'inin günde birkaç kez esrar içtiğini buldu.

Düzenli esrar kullanımıyla ilişkili sağlık riskleri büyük ölçüde uyuşturucunun nasıl tüketildiğine bağlıdır, ancak iyi haber şu ki, onu kişisel zamanınızda kullanmanın sizi sektördeki çalışanların karşılaştığı sağlık risklerinin aynısına maruz bırakma olasılığı yoktur.

Ancak Sack ve Whitaker, eğlence amaçlı kullanıcıların tüm bunlardan çıkarabileceği bazı dersler olduğunu söyledi.

Whitaker, "Sadece esrar tüketen eğlence amaçlı bir kullanıcı, bir esrar işleme tesisinde çalışan birine kıyasla çok düşük maruz kalma riskine sahiptir, ancak yine de sağlık semptomlarını gözlemlemeye dikkat etmelidir" dedi. "Eğer tekrarlayan kullanımlarda solunum problemleri yaşadıklarını hissederlerse doktorlarıyla konuşmalılar."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.